Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Canon 80d vs. 7dMkII

Bywalec Awatar yacenty
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Canon 80d vs. 7dMkII

miałem podobny problem w czwartek.
    Kupiłem 7d mk2.
    Dlaczego:
    1. Fenonemenlnie szybki AF
    2. Uszczelnienie

Wziałem sobie od pracownika na weekend firmowe 70d, ale względem szybkości 70 a 7 to jest przepaść.
    Co jest fajnego w 80d? Ruchomy i dotykowy ekran.

Zależy co potrzebujesz - dla mnie do reporterki i do małego dziecka 7d mk2 jest lepsze
    Powered by C7D MK II, C6D, 24-105/4L, 50/1.4, 580ExII, PW
    www.agrofoto.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Cóż, w 80D najfajniejsza jest nowa matryca, dużo lepsza na niskim ISO od dotychczasowego dorobku Canona...
    G12, G3X, 80D, Samyang 8 Fisheye, 10-18STM, 15-85USM, 55-250STM, 50/1.8STM, 100/2.8L macro, SMC Takumar 135/2.5, Sigma 150-600C
    Flickr: https://www.flickr.com/photos/125851272@N07

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Suchy Zobacz posta
    Cóż, w 80D najfajniejsza jest nowa matryca, dużo lepsza na niskim ISO od dotychczasowego dorobku Canona...
    Pokaż mi, proszę, tą dużą lepszość, jeśli nie forsujesz o kilka EV. Na poprawnie naświetlonym zdjęciu o normalnej rozpiętości tonalnej tego nie zauważysz... Co nie znaczy, że matryca nie jest lepsza, ale z tym dużo, w normalnych zastosowaniach, to konkretnie przesadziłeś.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

W innym wątku podziwiamy zdjęcia chłopaka, który strzela 450d. Ludzie w studiach mają klasycznie piątki. Ostatnio dwa dniu w studiu takiwą strzelałem i obrazek rewelka ... IMHO. Właśnie o to chodzi, że przy poprawnie naświetlonych zdjęciach, czytaj w warunkach umożliwiające poprawne naświetlenie różnic "dla oka" zupełnym nie ma a raczej można je pominąć. Inna sytuacja dotyczy trudnych i wymagających warunków. Wtedy różnice mogą mieć znaczenie. Z czysto użytkowego punktu widzenia (a nie technicznych testów) praca z rawami z 80D to czysta przyjemność. Niestety nie mam porównania do siódemki ale podejrzewam, że też jest zajebi.......

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Pokaż mi, proszę, tą dużą lepszość, jeśli nie forsujesz o kilka EV. Na poprawnie naświetlonym zdjęciu o normalnej rozpiętości tonalnej tego nie zauważysz... Co nie znaczy, że matryca nie jest lepsza, ale z tym dużo, w normalnych zastosowaniach, to konkretnie przesadziłeś.
    Skoro DR ma większy to znaczy, że ta dobrze naświetlona scena ma właśnie tą większą rozpiętość tonalną Nie jest to więc normalna rozpiętość tylko super rozpiętość
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 13-06-2016 o 19:45

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Skoro DR ma większy to znaczy, że ta dobrze naświetlona scena ma właśnie tą większą rozpiętość tonalną Nie jest to więc normalna rozpiętość tylko super rozpiętość
    może jednak nie mieszajmy ludziom w głowach potem będą to coś przepisywać do kolejnych postów.

ale oczywiście lepiej mieć w aparacie matryce z większym dr niż mniejszym.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Dziwne, że nikt jeszcze w wątku nie pogonił cropa i zaproponował zakup pełnej klatki, naprawdę dziwne :-) No chyba, że te "wojny" systemowe już na tym forum się zakończyły.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Miasto
    Gliwice

Haha gdzieś na początku jest akcja z FF

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Dziwne, że nikt jeszcze w wątku nie pogonił cropa i zaproponował zakup pełnej klatki, naprawdę dziwne :-) No chyba, że te "wojny" systemowe już na tym forum się zakończyły.
    System jest ten sam:Canon
    W dobrych warunkach(swiatło)IMHO przepaści pomiędzy cropem ( dla amatorszczyzny nawet zaawansowanej)a FF nie ma (różnice są).Używałem jednocześnie cropa i FF a pozostałem przy cropie ,,więc jego będę chwalił. Alleluja CROP
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Może ktoś natknął się na porównanie fotografii z obu puszek, oczywiście te same kadry i ustawienia.
    80d moim zdaniem będzie lepszym wyborem, oczywiście za 2 lata będzie pewnie 90d i 7D III
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów