Te kropki są wzdłuż wydruku, nie w poprzek? Mnie to wygląda na uszkodzenie mechaniczne świeżego wydruku na kółeczkach "zębatych", które przytrzymują papier na wyjściu z plotera, aby nie odginał się do góry. O ile pamiętam, iPF6300 miał taki patent, a nie wiem, jak iPF6400. iPF8400 zamiast tych metalowych kółeczek ma plastikowe gładkie, poza tym w dużym podnosi się cała klapa wraz z tym dociskiem.

Spróbuj zrobić wydruki, przy otwartej pokrywie, tak abyś widział, na jakim etapie powstają te uszkodzenia. Aby drukować z otwartą klapą, trzeba po jej otwarciu zablokować czujnik, tzn. coś wsunąć i najlepiej przykleić taśmą aby nie wypadło podczas druku. Jeśli to jest ten problem, to będziesz widział, że wydruk wychodzący spod głowicy jest OK, a po wysunięciu z obudowy powstają kropki.

Na jakim papierze drukujesz (rodzaj, gramatura)? Jak papier wychodzi poza obudowę, spróbuj go złapać za krawędź i lekko docisnąć w dół.
iPF'y są bardzo fajne w obsłudze, tylko jak każde urządzenie trzeba się ich nauczyć i zaakceptować ewentualne wady lub niedoskonałości.
Na szczęście wg mnie mają ich mało