Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Mam Nikona, myślę o zmianie systemu, możecie doradzić? :)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Mam Nikona, myślę o zmianie systemu, możecie doradzić? :)

Cytat Zamieszczone przez Moniika Zobacz posta
    Ta 50tka, którą mam radzi sobie lepiej, ale: zafarb żołty/magenta niestety został, WB trzeba poprawiać w sofcie. Dokładnie to, o czym piszą na "nikoniarze" z linku, który wkleiłeś. Szkoda, jeśli to samo dzieje się na d750, .....
    I właśnie to jest najcenniejsze w Nikonie, że podtrzymują tradycję. Ten sam bagnet zapewnia możliwość podpięcia bardzo starych szkieł. Ten sam firmowy zafarb pozwala na wykorzystanie wyoracowanych przez lata i sprawdzonych metod obróbki. Nie było zapewne łatwo zasymulować w dzisiejszej matrycy CMOS tradycyjne cechy obrazka z matrycy CCD sprzed 11 lat, a jednak się udało.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Domyślnie Odp: Mam Nikona, myślę o zmianie systemu, możecie doradzić? :)

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    ... Ten sam firmowy zafarb pozwala na wykorzystanie wyoracowanych przez lata i sprawdzonych metod obróbki. Nie było zapewne łatwo zasymulować w dzisiejszej matrycy CMOS tradycyjne cechy obrazka z matrycy CCD sprzed 11 lat, a jednak się udało.
    No właśnie nie, bo matryca w każdym kolejnym body pochodzi od innego producenta, inne je oprogramowanie i nici z poprzednich przyzwyczajeń i doświadczeń. Uczysz sie o obróbki od nowa. Info po zebraniu wniosków od użytkowników nikoniarze. W canonie tez są ale te różnice są mniejszy i łatwiejsze do ogarnięcia
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Uprawnienia umieszczania postów