Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
Czuć, że pokrętło jest średniej jakości, przyzwoite i raczej solidne, użytkowo zupełnie sprawne, ale bez finezji i szczególnej precyzji, na poziomie dobrego Taiwanu, daleko do Leicy a nawet lepszej Japonii. Pokrętło w 20D juz jest na poziomie Japonii, każdy klik jest gładki i identyczny, czuć tą gładką stalową kulkę. Za to dżwięk klikania głośniejszy, bardziej metaliczny i jak się chce pokręcić szybciej to troche jak kołowrotek od wędki. W 6d kulka albo to w co wpada bardziej jakby plastikowe i wyciszone.
Ogólnie "feel" pokrętła w 6d nie odbiega jakością od całego korpusu i zadowala mnie na 95%.
Dzięki za precyzyjną recenzję W zasadzie odzwierciedla ona moje zapatrywanie na pokrętło w 6D. Jakby nie patrzeć, to w starszych modelach była to lepsza konstrukcja a la real Japan.

Niestety w miejskiej macalni wszystkie modele z pokrętłem mieli w gablocie. Jakby spodziewali się mojego przybycia. Po kwadransie oczekiwania na kogoś, kto byłby w stanie ową gablotę otworzyć zrezygnowałem.
Jak tylko będę miał okazję pokręcić sobie kółkiem w innych egzemplarzach to dam znać. Po dokładnym nasłuchu ma się rozumieć.