Pokaż wyniki od 1 do 10 z 76

Wątek: >> TAMRON 28-75, jak sprawdzic...

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar misiul
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dzięki za info odnośnie AF + tamron

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez misiul ; 23-04-2006 o 13:11
    350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Czy jest przyjęta jakaś odległośc (może względem ogniskowej) od przedmiotu podczas sprawdzania obiektywu ?
    Spotykam sie z róznymi samplami, różne odległości przy różnych ogniskowych. Jaką odległość od przedmiotu należy zachowac np. przy sprawdzeniu Tamrona 28-75? Np. przy 28 mm. odległość 1 m. jest wszystko ostre a z odległości 50-70 m. mydło.

Domyślnie

Co sie tyczy Tamrona 28-75 to mogę wam powiedzieć że przy moim 300D robi przeciętne zdjęcia, może inaczej, nie zachwycają jakością, ale dzisiaj pożyczyłem od znajomego jego puszkę też 300D, strzeliłem parę fotek i wrzuciłem na kompa, gdy zobaczyłem zdjęcia mało z krzesła nie spadłem, rewelacja ostre jak żyleta. Teraz nie dziwię się że jest tyle zwolenników i przeciwników tego obiektywu. Spasować go tylko z odpowiednią puszką i nie trzeba nic lepszego. Po tym doświadczeniu nie pozostaje mi nic innego jak spróbować skalibrować mojego Canonka pod te konkretne szkło, ciekawe co z tego wyjdzie, a może ktos juz jest po takim zabiegu to by sie podzielił spostrzeżeniami.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jachoo
    Co sie tyczy Tamrona 28-75 to mogę wam powiedzieć że przy moim 300D robi przeciętne zdjęcia, może inaczej, nie zachwycają jakością, ale dzisiaj pożyczyłem od znajomego jego puszkę też 300D, strzeliłem parę fotek i wrzuciłem na kompa, gdy zobaczyłem zdjęcia mało z krzesła nie spadłem, rewelacja ostre jak żyleta. Teraz nie dziwię się że jest tyle zwolenników i przeciwników tego obiektywu. Spasować go tylko z odpowiednią puszką i nie trzeba nic lepszego.
    A moglbys podrzucic jakies zdjecie ze swojej puszki i Tamrona, ale tak by exif mozna bylo zobaczyc?

Uprawnienia umieszczania postów