Cholerka - nie wiedziałem , że Marillion tyle płyt natrzaskał. Dla mnie po odejściu Fisha to już nie ten sam zespół. Ostatnio kupiłem B side themselves i w kółko puszczam Grendla.
Sorry za zboczenie z tematu![]()
Cholerka - nie wiedziałem , że Marillion tyle płyt natrzaskał. Dla mnie po odejściu Fisha to już nie ten sam zespół. Ostatnio kupiłem B side themselves i w kółko puszczam Grendla.
Sorry za zboczenie z tematu![]()
No to ja mam podobnie. Ukubiona płyta to ... Clutching at strawsZamieszczone przez Fan nr 1
pozdrawiam
jeszcze test Cichego
1/200
ISO 100
f: 2.8
2 testy, odleglosc focenia ok 0.5m
zmienialem ogniskowa do maksymalnych zakresow.
28
75
28
75
wszystkie tym razem z reki. co wazne - upload na serwerze nie pozwala wrzucac wiekszych plikow niz 1MB, wiec tylko to zrobilem w PSie (podobnie, jak przy samplach plyt CD). dodatkowo, gazeta, ktora dysponowalem nie chciala lezec zupelnie plasko, jako nowka zachowywala sie...jak to swierza prasa![]()
moja tez, jesli chodzi o Fish'a, dlatego wlasnie wyjechala na pierwszy planZamieszczone przez aptur
Marillion wydal znacznie wiecej plyt , wiekszosc mam. jestem fanatykiem ich Muzyki, wiec moze to jedno forum ocalimy od dyskusji na temat wyzszosci Swiat...![]()
![]()
Jak dla mnie to on troszke mydli na długim końcu, ale raczej bym się tym zbytnio nie przejmował :wink:
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770
F/2.8, @75mm, ISO 200, 1/125
F/2.8, @75mm, ISO 200, 1/100
z gory mowie, ze o lepsze swiatlo bylo ciezko - musialbym przestawiam to i owo w mieszkaniu, zeby podciagnac dodatkowe lampy ;-) .. i jeszcze jedna uwaga - zdarzylo mi sie ze jedna czy dwie foty wyszly zupelnie mydlane ale to kwestia af, ktory czasem gubi sie na plastiku w swietle zarówy skierowanej prosto na plyty..no i ten czas 1/125..
wiem, ze to moze nie w 100% wiarygodny test ale lepszy moge zrobic rano :smile: ..
aha, fotki jedynie zmniejszczane w PS..zadnego PSucia![]()
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 22-04-2006 o 23:35
Airborn, naprawde uwazam, ze Twoj egzemplarz jest ok :smile: ..mnie tez czasem w gorszych warunkach af zjedzie z obiektu ale to kwestia wprawy :smile: ..sam do tej pory focilem obiektywami M42 gdzie o af mozna bylo tylko pomarzyć wiec przesiadka z poczatku nie byla latwaZamieszczone przez Airborn
.. ale jak juz sie wstrzelisz, bedzie super
..ja ciagle sieszcze sie "wstrzeliwuje" :wink:
Myślałem że wyjechała na pierwszy plan bo ten test to ostatnia deska ratunku przed uznaniem, że ten tamron jest cóś nie teges.Zamieszczone przez Airborn
![]()
Ja nie potrafię wybrać najlepszej płyty z fishowego okresu - dla mnie wszytkie są dobre :cool: .
kurcze, ale rowniutkie fotki Twoich plytZamieszczone przez Kubak82
nie to co moje
co do AF, powiem Ci, ze az balem sie przyznac, w tescie z gazeta POLOWA fotek byla zupelnie rozmyta :/ myslalem, ze ostrzenie kitem i tamronem nie bedzie znacznie sie roznilo, a wynika jednak, ze trzeba zaczac od nowa...
na zakonczenie wklejam dwie foty.
pierwsza przedstawia caly kadr, druga wycinek, na ktory ostrzylem.
f: 2.8 @75 1/200 (nie wiem, czy przyczyna nieostrosci wczesniejszych fotek nie byl wlasnie zbyt krotki czas) ISO 100
![]()
Airborn, te zdjęcia to są OKJak ktoś będzie jeszcze robił testy to niech ostrzy na coś kontrastowego (najlepiej jakieś właśnie literki - tak jak w przypadku tego telefonu to wiecej by pokazal test jakby te literki klawiatury byly wyostrzone). W przypadku płyt to tam jest plastik opakowania który może jakieś zniekształcenia wprowadzać.
40d + m42 58-500 + EF 18-75
"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770