Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 76

Wątek: >> TAMRON 28-75, jak sprawdzic...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Snow ma racje, literki wiecej by powiedzialy..ale suma sumarum, moim zdaniem masz bardzo dobry obiektyw :smile: !! z tym plastikiem tez sie w 100% zgadzam ..

fotki gazety mogly takie w czesci wyjsc jesli fociles z reki na 2.8..to bardzo mala GO i uchwycic obiekt a potem wykonac nieporuszone zdjecie - to nie za kazdym razem sie udaje ..

najtragiczniejszy byl ten pociag z pierwszych sampli ale uznalbym to za wypadek przy pracy :smile: ..kolejne byly juz calkiem, calkiem a te ostatnie sa naprawde OK!!pozostaje mi tylko powiedziec - OBY TAK DALEJ 8) !!

pozdrawiam

Airborn
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    Snow ma racje.
    ...
    najtragiczniejszy byl ten pociag z pierwszych sampli ale uznalbym to za wypadek przy pracy :smile: ..kolejne byly juz calkiem, calkiem a te ostatnie sa naprawde OK!!pozostaje mi tylko powiedziec - OBY TAK DALEJ 8) !!

Ok, dzieki
    ale potrzebuje jednoznacznej opinii, uwazacie, ze nie ma co reklamowac szkla? ze jest porownywalny z innymi, zdrowymi egzemplarzami?

czekam jeszcze, moze Cichy odezwie sie w tym watku, przerzucil w koncu wiele takich Tamronow, wiec wie co i jak

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Airborn
    czekam jeszcze, moze Cichy odezwie sie w tym watku, przerzucil w koncu wiele takich Tamronow, wiec wie co i jak
    a to na pewno..np. u Cichego ja kupowalem swoj egzemplarz

natomiast co do szkla - mysle ze wszystko jest ok i pewnie gdybysmy ustawili aparat i w tych samych warunkach robili zdjecia na zmiane twoim i moim tamronem - wyszlo by to samo :smile: ..

Coś już napisał Awatar misiul
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja czekam na swojego Tamrona. W poniedziałek Cichy ma wysłać Pewnie bedę focił jakieś gazety albo od razu pójdę w teren. Słyszałem o problemach z AF w zestawieniu z 350D (REBEL XT), czy trzeba kalibrować puszkę?
    350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Szkło jest ok. Mydła nie ma przecież, wiec ewentualne kłopoty z ostrością na 2.8 w praktyce mogą być spowodowane niedokładnością AF w aparacie.

Wydaje mi się, że jest lekki front focus. Ale szkło nie jest na pewno mydlane, przecież widać..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Airborn
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Szkło jest ok. Mydła nie ma przecież, wiec ewentualne kłopoty z ostrością na 2.8 w praktyce mogą być spowodowane niedokładnością AF w aparacie.

Wydaje mi się, że jest lekki front focus. Ale szkło nie jest na pewno mydlane, przecież widać..
    wiesz, kupilem szklo 4 miesiace temu, a pozniej mialem sajgon w robocie, wiec prawie nie focilem. nie mam porownania do innej sztuki, poza tymi samplami, ktore koledzy wstawili od wczoraj (za co im wielkie dzieki )
    w takim razie nie przejmuje sie juz tym i zaczynam przykladac do nauki wykorzystywania tego obiektywu [ok]
    Dzieki, ze obajawiles sie w tym watku

PS. nie wiem czy pamietasz, ale na samym poczatku stycznia napisalem do Ciebie priva w sprawie Tamrona. gdyby nie to, ze sprawa wyciagnela sie w czasie - obiektyw kupilbym u Ciebie, a tak - wycieczka do Krakowa a teraz zameczanie innych pytaniami

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiul
    Ja czekam na swojego Tamrona. W poniedziałek Cichy ma wysłać Pewnie bedę focił jakieś gazety albo od razu pójdę w teren. Słyszałem o problemach z AF w zestawieniu z 350D (REBEL XT), czy trzeba kalibrować puszkę?
    Jeśli kupujesz u Cichego to olej testy gazetowe i od razu idź w teren robić zdjęcia. Jeśli zdarzają się problemy z tamronem i 350D to głównie z AF na 28 i 2.8 oraz ostrzeniu na dalsze obiekty. Dla mnie jest to problem pomijalny. Mydła kupując u Cichego raczej się nie spodziewaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Pewnie bedę focił jakieś gazety albo od razu pójdę w teren.
    zrob jedna gazete dla czystego sumienia i IDZ W TEREN .. po to jest ten obiektyw a nie do testów

Słyszałem o problemach z AF w zestawieniu z 350D (REBEL XT), czy trzeba kalibrować puszkę?
    ja tam nic nie slyszalem, a nawet jesli nie przejmowalbym sie tym bardzo :smile: .. mam 350 i smiga ze heeej :smile: .. czasem faktycznie, kalibracja jest czasem potrzebna ale nie tyczy sie to konkretnie tego tamrona a kazdego innego producenta.. czasem obiektyw nie do konca "zatrybi" z puszka ale nie przejmuj sie zbytnio, to b. rzadkie przypadki i na 99,9% powinno byc OK :-)

Cytat Zamieszczone przez Airborn
    w takim razie nie przejmuje sie juz tym i zaczynam przykladac do nauki wykorzystywania tego obiektywu
    i o to chodzilo .. POWODZENIA
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 23-04-2006 o 11:37

Airborn
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    i o to chodzilo .. POWODZENIA
    dzieki

Coś już napisał Awatar misiul
    Miasto
    Łódź

Domyślnie