Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 76

Wątek: >> TAMRON 28-75, jak sprawdzic...

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cholerka - nie wiedziałem , że Marillion tyle płyt natrzaskał . Dla mnie po odejściu Fisha to już nie ten sam zespół. Ostatnio kupiłem B side themselves i w kółko puszczam Grendla.
    Sorry za zboczenie z tematu

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1
    Cholerka - nie wiedziałem , że Marillion tyle płyt natrzaskał . Dla mnie po odejściu Fisha to już nie ten sam zespół. Ostatnio kupiłem B side themselves i w kółko puszczam Grendla.
    Sorry za zboczenie z tematu
    No to ja mam podobnie. Ukubiona płyta to ... Clutching at straws

pozdrawiam

Airborn
    Guest

Domyślnie

jeszcze test Cichego
    1/200
    ISO 100
    f: 2.8

2 testy, odleglosc focenia ok 0.5m

zmienialem ogniskowa do maksymalnych zakresow.

28

75

28

75

wszystkie tym razem z reki. co wazne - upload na serwerze nie pozwala wrzucac wiekszych plikow niz 1MB, wiec tylko to zrobilem w PSie (podobnie, jak przy samplach plyt CD). dodatkowo, gazeta, ktora dysponowalem nie chciala lezec zupelnie plasko, jako nowka zachowywala sie...jak to swierza prasa

Airborn
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur
    No to ja mam podobnie. Ukubiona płyta to ... Clutching at straws

pozdrawiam
    moja tez, jesli chodzi o Fish'a, dlatego wlasnie wyjechala na pierwszy plan
    Marillion wydal znacznie wiecej plyt , wiekszosc mam. jestem fanatykiem ich Muzyki, wiec moze to jedno forum ocalimy od dyskusji na temat wyzszosci Swiat...

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Jak dla mnie to on troszke mydli na długim końcu, ale raczej bym się tym zbytnio nie przejmował :wink:
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

F/2.8, @75mm, ISO 200, 1/125

F/2.8, @75mm, ISO 200, 1/100

z gory mowie, ze o lepsze swiatlo bylo ciezko - musialbym przestawiam to i owo w mieszkaniu, zeby podciagnac dodatkowe lampy ;-) .. i jeszcze jedna uwaga - zdarzylo mi sie ze jedna czy dwie foty wyszly zupelnie mydlane ale to kwestia af, ktory czasem gubi sie na plastiku w swietle zarówy skierowanej prosto na plyty..no i ten czas 1/125 ..

wiem, ze to moze nie w 100% wiarygodny test ale lepszy moge zrobic rano :smile: ..

aha, fotki jedynie zmniejszczane w PS..zadnego PSucia
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 22-04-2006 o 23:35

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Airborn
    wszystkie tym razem z reki. co wazne - upload na serwerze nie pozwala wrzucac wiekszych plikow niz 1MB, wiec tylko to zrobilem w PSie (podobnie, jak przy samplach plyt CD). dodatkowo, gazeta, ktora dysponowalem nie chciala lezec zupelnie plasko, jako nowka zachowywala sie...jak to swierza prasa
    Airborn, naprawde uwazam, ze Twoj egzemplarz jest ok :smile: ..mnie tez czasem w gorszych warunkach af zjedzie z obiektu ale to kwestia wprawy :smile: ..sam do tej pory focilem obiektywami M42 gdzie o af mozna bylo tylko pomarzyć wiec przesiadka z poczatku nie byla latwa .. ale jak juz sie wstrzelisz, bedzie super ..ja ciagle sieszcze sie "wstrzeliwuje" :wink:

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Airborn
    moja tez, jesli chodzi o Fish'a, dlatego wlasnie wyjechala na pierwszy plan
    Myślałem że wyjechała na pierwszy plan bo ten test to ostatnia deska ratunku przed uznaniem, że ten tamron jest cóś nie teges.

Ja nie potrafię wybrać najlepszej płyty z fishowego okresu - dla mnie wszytkie są dobre :cool: .

Airborn
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    Airborn, naprawde uwazam, ze Twoj egzemplarz jest ok :smile:
    kurcze, ale rowniutkie fotki Twoich plyt nie to co moje
    co do AF, powiem Ci, ze az balem sie przyznac, w tescie z gazeta POLOWA fotek byla zupelnie rozmyta :/ myslalem, ze ostrzenie kitem i tamronem nie bedzie znacznie sie roznilo, a wynika jednak, ze trzeba zaczac od nowa...

na zakonczenie wklejam dwie foty.
    pierwsza przedstawia caly kadr, druga wycinek, na ktory ostrzylem.
    f: 2.8 @75 1/200 (nie wiem, czy przyczyna nieostrosci wczesniejszych fotek nie byl wlasnie zbyt krotki czas) ISO 100

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Airborn, te zdjęcia to są OK Jak ktoś będzie jeszcze robił testy to niech ostrzy na coś kontrastowego (najlepiej jakieś właśnie literki - tak jak w przypadku tego telefonu to wiecej by pokazal test jakby te literki klawiatury byly wyostrzone). W przypadku płyt to tam jest plastik opakowania który może jakieś zniekształcenia wprowadzać.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów