Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 76

Wątek: >> TAMRON 28-75, jak sprawdzic...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Ale jesli kolega wrzuca foty zrobione np. na f4/0 (ostatnia) z takim mydlem, to chyba nie ma o czym rozmawiac?
    ok, f4 ale swiatlo tez ne bylo najlepsze wiec moze jakis ruch reka mogl sie odbic na ostrosci.. po prostu uwazam, ze lepiej sie upewnic w 100% i dopiero wtedy gonic do sklepu po inny egzemplarz :smile: .. a co do jakosci sampli to sie zgodze - moj np. jest tak ostry ze musze uwazac zeby sie nie skaleczc

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

ostatnie zdjecie nie moze byc nazwanym testowym czas powinien byc minimum 1/125 i iso100 a jest 1/100 i iso800... wogole ocenienia ostrosci na iso innym niz 100 to pomylka

Airborn
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ostatnie zdjecie nie moze byc nazwanym testowym czas powinien byc minimum 1/125 i iso100 a jest 1/100 i iso800... wogole ocenienia ostrosci na iso innym niz 100 to pomylka
    jutro postaram sie zrobic fotki wykorzystujac Wasze zalecenia. zamieszcze je w pelnej rozdzialce i bedziemy wtedy rozmawiac. ale juz teraz, czytajac Wasze komentarze wiem, ze dluuuga droga przedemna i uplynie hektar czasu, zanim wstawie tu cos, czym teoretycznie chcialbym sie pochwalic

Airborn
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Airborn
    jutro postaram sie zrobic fotki
    OK. lecim z tym koksem

wszystkie fotki zrobione z tej samej odleglosci i wysokosci. ostrosc w jednym punkcie, na plyte ClutchingAtStraws

2.8 3 wysuniete plyty, kazda najblizej obiektywu srodkowa, boczne 2 i 4cm glebiej

4.0 j/w

2.8

4.0

2.8

5.0

EDIT: wlasnie zobaczylem, ze Cichy mi odpowiedzial, zrobie jeszcze test w drukiem i zmiana ogniskowej.
    Ostatnio edytowane przez Airborn ; 22-04-2006 o 19:40

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

jak dla mnie po pierwszym zdjeciu widać ze nie bardzo ten tamron ale moze sie myle :P
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Na co ostrzyles? Bo jakby w centrum nie bylo ostro tylko jakos na boku tej plyty....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

a jak dla mnie nie jest znow tak zle z ta pierwsza fota..plyta ma biala krawedz, moze AF niedokladnie sie zahaczyl..pozostałe sa calkiem ok..

ps. Airborn, rozumiem ze jest to test samego szkla i nie masz na nim zadnych dodatkowych szkiel (np. filtr UV)..one tez, w zaleznosci od jakosci oczywiscie, potrafia zamydlic obraz..

Airborn
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82
    a jak dla mnie nie jest znow tak zle z ta pierwsza fota..plyta ma biala krawedz, moze AF niedokladnie sie zahaczyl..pozostałe sa calkiem ok..

ps. Airborn, rozumiem ze jest to test samego szkla i nie masz na nim zadnych dodatkowych szkiel (np. filtr UV)..one tez, w zaleznosci od jakosci oczywiscie, potrafia zamydlic obraz..
    ostrzylem, a przynajmniej staralem sie na biale tlo na grzbiecie plyty. mam strasznie kiepski statyw, pod takim obciazeniem (300D,grip,tamron) mogl mi nieco zaskrzypiec plastikiem i ruszyc sie o mm..

Kubak82: to samo szklo, filtry w torbie czekaja na wyniki testu twierdza, ze to nie one sa odpowiedzialne za moje nieostre foty

Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

To zdjęcie z mojego tamrona. Wycięty kawałek na który było ostrzone. bez wyostrzania

F/2.8, @75mm, ISO 100, 1/800

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

no to i ja wlacze sie do testu :smile: .. dajcie mi prosze sekunde, zaraz wracam ze zdjeciami :smile:

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów