W sensie Canon się postara, żeby Sigmy nie działały w ich puszkach ?Całkiem prawdopodobne, biorąc pod uwagę ile tracą na ogromnym zainteresowaniu linią Art.
W sensie Canon się postara, żeby Sigmy nie działały w ich puszkach ?Całkiem prawdopodobne, biorąc pod uwagę ile tracą na ogromnym zainteresowaniu linią Art.
O obiektywach wiem prawie wszystko
nie do konca sie zgodze.
bo te problemy nie wynikaja tak po prostu ze zmian robionych przez Canona. owszem, prawda jest, ze nikt nie ma licencji na bagnet EOS (chamstwo Canona, krotko mowiac) i wszyscy musza sie niestety bawic w inzynierie wsteczna.
ale z drugiej strony: posrod z trzech najwiekszych alternatywnych producentow szkiel AF widac bardzo wyraznie, ktory najczesciej zalicza wpadki. i moze to tez cos mowi o jego podejsciu do sytuacji. jako bylo nie bylo zawodowy programista znam roznice (czas, poziom intelektualny, pieniadze) miedzy softwarem robionym doraznie a robionym "na dlugie lata". Sigma tez ta roznice zna i po prostu wyraznie wybrala przeniesienie tych kosztow na uzyszkodnikow. wiec naprawde nie wiem czemu mam ich zalowac, skoro klepia software AF studentami, a potem udaja Greka jak wychodza problemy :/