Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon 5d mark 1 problem

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar RadOs41
    Miasto
    Radom

Domyślnie Odp: Canon 5d mark 1 problem

Witaj, ja miałem taki przypadek z 5d1 (kilka lat temu): pojechałem do sprzedającego, obejrzałem aparat, zrobiłem 20-30 zdjęć, wszystko wydawało się ok (czyli wg mnie było ok), zapłaciłem, spakowałem. Za 30 minut podczas postoju postanowiłem porobić zdjęć. Po kilku zdjęciach zdziwienie, coś działa nie tak, nie widać obrazu w wizjerze, po chwili zorientowałem się, że to lustro (po zdjęciu obiektywu wypadło). W pierwszej chwili telefon do sprzedającego, który zapewnił mnie, że nie miał tego problemu, u niego wszystko było ok - zresztą sam sprawdzałem. Cóż, w tył zwrot, do Canon CSI i za kilka dni odebrałem korpus z naprawionym lustrem. U mnie awaria nastąpiła tuż po zakupie - tzw. złośliwość przedmiotów martwych? W Twoim przypadku minęło 5 dni. Tak jak piszą:

Cytat Zamieszczone przez Luziq Zobacz posta
    Nie umawialiście się na żadną gwarancję rozruchową? Jak nie to odesłałbym go do serwisu.
    - jako kupujący

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Kupujący potwierdził, że odebrał przesyłkę, nie zgłosił żadnych uwag. ... Niemniej to moim zdaniem już nie Twój problem
    - ryzyko podczas kupowania używanego sprzętu, przy założeniu że obie strony są uczciwe.
    Ostatnio edytowane przez RadOs41 ; 30-05-2016 o 20:16
    Trochę gratów i nieco innych szpargałów...

Uprawnienia umieszczania postów