Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Canon ipf8400 pora na wymianę głowic drukujących?

Mieszany widok

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie Odp: Canon ipf8400 pora na wymianę głowic drukujących?

Dziś walczyłem z podobnym problemem na naszym iPF8400. Miałem końcówkę papieru Canon Satin Photo 240g i pojawiające się paski. Zmieniłem papier na nową rolkę i problem ustał.
    Na szczęście tam była zupełna końcówka, to nie było aż tak szkoda. Niestety mam wrażenie, ze iPF serii x400 miewa kaprysy z posuwem. W iPF6300 nie wiedziałem że trzeba cokolwiek robić z posuwem, bo zawsze było OK, chyba że padała głowica. Tu o dziwo głowice się dobrze trzymają a paskować czasami coś lubi.
    Regulamin pkt 8.

Miasto
    Dublin

Domyślnie Odp: Canon ipf8400 pora na wymianę głowic drukujących?

No właśnie zmieniłem rolkę i problem ustał (drukuję na Canon Glacier Photo Quality Paper 300gsm 42inch - 30m) co prawda ciężka jest ta rolka, no zobaczymy przy końcu

Cytat Zamieszczone przez mssk Zobacz posta
    Dziś walczyłem z podobnym problemem na naszym iPF8400. Miałem końcówkę papieru Canon Satin Photo 240g i pojawiające się paski. Zmieniłem papier na nową rolkę i problem ustał.
    Na szczęście tam była zupełna końcówka, to nie było aż tak szkoda. Niestety mam wrażenie, ze iPF serii x400 miewa kaprysy z posuwem. W iPF6300 nie wiedziałem że trzeba cokolwiek robić z posuwem, bo zawsze było OK, chyba że padała głowica. Tu o dziwo głowice się dobrze trzymają a paskować czasami coś lubi.

Uprawnienia umieszczania postów