-
Bywalec
Odp: Canon ipf8400 pora na wymianę głowic drukujących?
Ja bym się nie czepiał tego serwisowego Nozzle Checka. Wg mnie jest idealny. Te pojedyncze brakujące linie to standard. U Ciebie i tak jest nieźle 
Serwis zawsze mi mówi - drukuj tylko Nozzle Check użytkownika, nie serwisowy. Jeśli tam jest OK, to znaczy że głowica jest OK.
Czy linie są wzdłuż wydruku, czy w poprzek? Może to problem z posuwem? Ja mam cały czas taki problem na iPF8400 z grubymi mediami fotograficznymi (glossy). Każdy papier muszę skalibrować, bo posuw się zupełnie rozjeżdża i powstają paski w niektórych tylko kolorach. Jak w MTC wprowadzę dane podłoże, zrobię kalibrację, to czasami przy 1-szych wydrukach jeszcze ręcznie delikatnie poprawiam. I wtedy wiem, że dany papier jest dobrze ustawiony i nie będzie pasków.
"Kopałem" się z Canonem o serwis i wymianę głowic przy tym problemie. 3 wizyty serwisanta nie w pełni zlikwidowały problem. Dopiero dosłałem telefon do jednej osoby z W-wy która pokierowała mnie jak podejśc do tematu.
Wcześniej miałem iPF6300 i takich problemów nigdy nie miałem. Chyba w serii iPF x400 coś zamieszali, bo problem się pojawia.
Uprawnienia umieszczania postów