Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Filmowanie Canon 7D

Domyślnie Filmowanie Canon 7D

Witam wszystkich, zapewne temat poruszany jeśli tak proszę link do postu.

Od niespełna roku zajmuje się filmowaniem, wcześniej było to GoPro ( ponieważ od czegoś trzeba zacząć ) teraz padło na Canona 7D. Moje pytanie brzmi, czy podczas filmowania można ustawić AF auto ? Czy trzeba się męczyć manualnie ?

Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Domyślnie Odp: Filmowanie Canon 7D

Niestety ostrość ustawiasz przed ujęciem automatycznie bądź ręcznie. W trakcie ujęcia nie działa śledzenie ostrością. Możesz zawsze to spróbować zrobić ręcznie ale komfort pracy będzie zdecydowanie mniejszy. Mam co prawda 7d ale filmowalem zaledwie kilka razy więc moje doświadczenia nie są zbyt duże. Nie wiem też czy mimo recznego ostrzenia działa potwierdzenie w wyświetlaczu (do końca tygodnia nie mam dostępu do swojej 7).
    Pomijając te ograniczenia da się stworzyć fajne ujecia

Rozumiem że mówimy o 7d Mark 1
    Ostatnio edytowane przez espire ; 27-05-2016 o 22:11

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Filmowanie Canon 7D

My mamy kamery do filmowania np. C100 i też "męczymy" się manualanie . Ostrość jest elementem kompozycji kadru przy filmowaniu jak chcesz to powierzać automatowi?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów