a dlaczego nie? jest właściciel, koszty utrzymania parku ogromne
a u nas cały czas mentalność soviecka, wszystko za darmochę
tylko fotoziutki za darmoche nie chca robic
a dlaczego nie? jest właściciel, koszty utrzymania parku ogromne
a u nas cały czas mentalność soviecka, wszystko za darmochę
tylko fotoziutki za darmoche nie chca robic
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Ty tak na serio?
nie własciciel tylko co najwyżej zarządca, bo włascicielem Parku Narodowego jest naród/społeczeństwo, wiem wiem sowiecka mentalnośc, ale ja jestem dawo urodzony
no sorry, ale nie widze róznicy w pstrykaniu setek zdjęć przez turystów niz przez fotoziutka, że co lustrzanka drazni swiastaki dzwiekiem i za tą kase trzeba je uspokajać
Ostatnio edytowane przez tombas ; 25-05-2016 o 09:42
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Polski kompleks z tą mentalnością sowiecką, być może historycznie zrozumiały ...
Ale np. Park Narodowy Smoky Mountains powstał dzięki dużemu wsparciu finansowemu Rockefellera i jego żony na wykup ziemi i został otwarty przez prezydenta Coolidge'a i dedykowany przez prez. Roosevelta "for permanent enjoyment of the people" czyli jak to będzie po naszemu "dla wieczystej uciechy ludu"?
W imię dobra publicznego z terenu przyszłego parku wysiedlono wbrew ich woli sporą ilość lokalnych drobnych właścicieli ziemi, czyli kułaków. Za wstęp do parku nigdy nie było i nie ma żadnych opłat. Nie mówiąc nawet o Roosevelcie, John D. Rockefeller, najbogatszy Amerykanin w historii, miał najwidoczniej mentalność sowiecką.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.