Cytat Zamieszczone przez michalsalek Zobacz posta
Mniejsza z tym. Trzeba go wymienić na lepszy, jakieś propozycje ?
5 best lenses for shooting video with a Canon DSLR (with video examples) | Stark Insider

Jak jest kasa w portfelu to w 2016 roku warto zamienić EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM na EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM Opinia z Cyfrowe.pl:

Rewelacja!
Jak wiekszosc osob dlugo zastanawialem sie nad wyborem obiektywu,szukalem uniwersalnego zoomu a wiec poniekad do wszystkiego bez zbednego wachlowania obiektywami bo ten za wąski a ten za szeroki.oczywiscie opcji bylo wiele ale ja postawilem na ten obiektyw bo:nie chcialem obiektywu ktory jest juz na rynku od kilku lub nawet kilkunastu lat a takich jest zdecydowana wiekszosc wiem postawilem na cos zupelnie nowego cos z tej epoki,glownie mam tu na mysli Nano usm czyli polaczenie STM-u z USM-em i powiem wam ze ten obiektyw ostrzy juz w momencie jak o tym pomyslicie jest niesamowicie szybki,dziala z predkoscia swiatla cos niebywalego...w dodatku bez najmnjejszego dzwieku,poprostu nic,cisza....po drugie obiektyw systemowy(to jedyny sluszny wybor) w moim przypadku 70D ostrosc zdjec jest niebywała.cena jak na nowowsc do przelkniecia.na wersje OEM czekalem 2 tygodnie ale oplacalo sie czekac.dadatkowo obiektyw jest uszczelniony co nie wszedzie mozna wyczytac,automatycznie rozpoznaje prace na statywie i panoramowanie.jest bardzo dobrze wykonany i super sie prezentuje.pieknie trafia w punkt ma super kolory,ostrosc no poprostu jest w tej klasie absolutnym mistrzem.mam nadzieje ze moja opinia bedzie pomocna dla przyszlych kupujacych i nie mogacych podjac jednoznacznej decyzji tym bardziej ze to pierwsza opinia na temat tego obiektywu.naprawde polecam
Ocena:

Autor: Luca
Dodano: 2016-04-20 23:48:49