Miałem kiedyś CS5 i mi czytało RAWy z 6d... ale już sobie nie przypomnę jak to było z aktualizacją ACR...
nie wiem czy nie pomogła instalacja triala z CS6
kurczę nie pamiętam już dokładnie, ale coś tak kojarzę.
Miałem kiedyś CS5 i mi czytało RAWy z 6d... ale już sobie nie przypomnę jak to było z aktualizacją ACR...
nie wiem czy nie pomogła instalacja triala z CS6
kurczę nie pamiętam już dokładnie, ale coś tak kojarzę.
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 21-05-2016 o 22:22
Ważne jest by sprawdzić wersje oprogramowania I czy suportuje ono daná puszke. Dla 6D musisz mieć ACR wyżej Jak Ver.7.3
No aktualizacje nic nie dawały. Dopiero jak zainstalowałem Cs6 to śmiga. Kurdę, ale przeskok Panowie i Panie z 500d na 6d, warto było czekać
, a mój wysłużony 500d przebieg 112 tyś
.
No i okres się skończył i znowu nie czyta mi raw. Czyli rozumiem PS C6 musi być?
Jaki okres? Musisz mieć co najmniej wersję CS6 i camera raw w wersji minimum 7.3
https://helpx.adobe.com/camera-raw/k...d-cameras.html
Tak sorry za skróty myślowe, chodził mi o okres testowy oczywiście.
NO powiem szczerze, że chciałbym zostać przy PS, convertery nie wchodzą w grę.
A DPP okej, jednak mimo wszystko leży mi Camera Raw, na którym moja obróbka z reguły się kończyła.
Także tak to wygląda.
A możecie mi powiedzieć, jak sytuacja wygląda z PS CS5, mam wersję pudełkową, co teraz? Muszę kupować PS CS6, czy jakaś aktualizacja? Nie wiem jakie mam wyjściasorry, ale jestem w tej kwestii zielony
![]()
Jesli jest dostępny upgrade na rynku to trzeba go kupić- nie jest za free.
Ale jeśli wystarcza Ci ACR to proponuję Lightroom który chyba będzie tańszy niż upgrade całego PS
Lightroom w Develop ma funkcje ACR a w dodatku można zdjęcia katalogować
Ostatnio edytowane przez Tomekkos ; 03-06-2016 o 15:05