Witam
1)Stałem się właśnie szczęśliwym posiadaczem canona 6d i mam problem z edycją plików raw. Mam Photoshopa CS5. Próbuję i nic. Proszę o pomoc.
2)Czy mogę sam sprawdzić przebieg 6d?
Pozdrawiam
Witam
1)Stałem się właśnie szczęśliwym posiadaczem canona 6d i mam problem z edycją plików raw. Mam Photoshopa CS5. Próbuję i nic. Proszę o pomoc.
2)Czy mogę sam sprawdzić przebieg 6d?
Pozdrawiam
1) camera raw trzeba zaktualizowac. W necie sa informacje jaka wersja czyta rawy z 6d.
Lub dng converter od adobe i kazdego rawa konwertowac do .dng i wtedy normalnie bedzie go otwierac, ale to niewygodne na dluzsza mete
2) tak - eos info v1.2
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
SONY
Dzięki za odpowiedź. Mam jednak problem ze znalezieniem eos info 1.2. Mogę prosić o link. A camera raw aktualizowałem i nic![]()
http://photography-on-the.net/forum/...152012&page=49 w 1 poscie link na dole.
Jak aktualizacja Ci nie dziala to ja nie wiem, na pewno adobe dng converter da rade.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
SONY
Ok. Dzieki za eos infoprzebieg taki jak mówione było uff
, a też mi się wydeje, że aktualizacje nic nie dadzą tylko musi być nowszy ps
--- Kolejny post ---
--- Kolejny post ---
A co w przypadku gdy kupiłem cs 5 kilka lat temu na płycie?
Aktualizacja acr nic nie da. Musi być nowszy PS.
Jaki masz system operacyjny? Jeżeli Windows to czy wykrył i zainstalował Ci sterowniki do 6D? U mnie Win7 widzi nowe urządzenie ale nie instaluje sterowników. Prawdopodobnie przez to EOSInfo nie potrafi odczytać przebiegu. Możesz napisać jak Ty to robiłeś.
Hej pracuje na macu, ale dziś mam dostep do pc i nic nie instalowałem oprócz eos info 1.2
Po prostu podłączyłem i wsio
Salas w wątku, powyżej podaje linka do eos info 1.2
Nie ma sprawy, a ja dziękuję Salasowi
--- Kolejny post ---
Czyli reasumując jeśli chodzi o raw i 6d. Po prostu potrzebna CS6?