Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Wycena usług fotograficznych

Coś już napisał
    Miasto
    WWA

Domyślnie Wycena usług fotograficznych

Witam Serdecznie. Chciałem się od Was dowiedzieć, jak wycenić swoje usługi fotograficzne dla portalu internetowego. Będę pracował na Canonie 7D, 16-35 oraz 70-200. Jest może jakiś przelicznik amortyzacji, sprzętu ? Gdzieś słyszałem, że to jest coś około 15gr za klapnięcie migawką. Jeżeli ktoś bardziej doświadczony mógłby mi podpowiedzieć, byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Serdeczne !

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie Odp: Wycena usług fotograficznych

15 groszy za klepniecie migawką to 300zł za ślub z plenerem. Jakieś 8-15x nisko. Wg mnie 80 netto za godzinę zdjęć to minimum (do tego dojdzie jeszcze obróbka). Ja biorę 150-180zł netto i to jest sensowna stawka.
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez ytong Zobacz posta
    Witam Serdecznie. Chciałem się od Was dowiedzieć, jak wycenić swoje usługi fotograficzne dla portalu internetowego. Będę pracował na Canonie 7D, 16-35 oraz 70-200. Jest może jakiś przelicznik amortyzacji, sprzętu ? Gdzieś słyszałem, że to jest coś około 15gr za klapnięcie migawką. Jeżeli ktoś bardziej doświadczony mógłby mi podpowiedzieć, byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Serdeczne !
    15gr na przesłonie 3,5-6,3. Na przesłonie 2,8 brałbym 30-40 groszy. Dużo zależy też od ogniskowej.

Uzależniony

Proponuję jeszcze doliczyć opłatę początkową 10zł za wyjęcie aparatu z torby, a 15 zł z plecaka ;-)

Uprawnienia umieszczania postów