Cytat Zamieszczone przez Raff
Ja z ETTL1 miałem jazdy w jedną i drugą. Teraz jest dużo lepiej z z v2
To choc w jednym sie zgadzamy

KuchateK - śluby może i są mało urozmaicone, ale kościoły bardzo (od "bardzo" jasnych do "bardzo" ciemnych) i na parawdę ilość sytuacji oświetleniowych jest spora.
Nie przecze ze koscioly sa rozne (choc ja w swojej okolicy nie mam duzego problemu, wszedzie ciemno ). Ale jak juz wejdziesz do danego kosciola czy pomieszczenia pokoscielnego to przez ta godzine czy nawet pol dnia jest praktycznie to samo.

Czasem ujęcie pod lampę na suficie, czasem pod witraż, czasem jakiś połyskujący materiał ubraniowy się w kadr wciśnie, albo jakieś inne świecidełka. Na prawdę jest "jazda".
Nie trafilem jeszcze na problem z e-ttl'em gdzie przeszkadzalo by okno w tle czy lampy w pomieszczeniu. Trzeba bedzie potestowac i przeanalizowac Podobnie z jakimis polyskujacymi materialami przy ubraniu. Chyba ze ktos caly by sie owinal w material typu "folia aluminiowa". Wtedy niestety nie ma latwo Trzeba kombinowac.

Tak, że wypraszam sobie takie gadki Panie Flesz Guru Ja tam nie mam kółka, ale korektę w zakresie -2 do +2 EV wprowadzam błyskawicznie
Przyznaj sie, kolkiem jakims