Witam!
Szukałem, szukałem i nie znalazłem tematu, któryby zawierał odpowiedzi na moje pytania. Więc założyłem nowy. Wybaczcie śmiałość
Otóż w lipcu kupiłem A60 i niedawno na ekranie LCD zauważyłem białą kropkę. Jest również na wszystkich zdjęciach. I obawiam się, że jest to martwy piksel. A prawdę powiedziawszy, to całe ich zgrupowanie Bo jak tak czytam o martwych pikselach to w końcu nie wiem, czy jeden powinien być tak widoczny (nawet na LCD). I nie mówię tutaj tylko o nocnych zdjęciach. Więc może to kilka złożonych razem. Jeszcze nie sprawdzałem tego żadnym programem, ale nie jest to tak istotne.
Chciałem spytać, czy istnieje możliwość naprawy czegoś takiego, albo czy mam prawo zarządać wymiany aparatu w ramach gwarancji, jeśli tego nie da się naprawić.
Wiem, że mozna to poprawiać w programch graficznych i nie stanwi to wielkiego problemu, ale tak faktycznie jest to trochę irytujące. Poza tym denerwuje mnie fakt, że aprat już po miesiącu użytkowania zaczął wykazywać taką wadę. Co będzie za rok?? Chyba się obawiam...

Napiszcie jakieś rady...

Pozdrawiam