Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Odzyskiwanie zdjęć z dysku lub karty

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Odzyskiwanie zdjęć z dysku lub karty

Jak na gwarancji to Ci wymienią go ewentualnie i nikt nie będzie się bawił w żaden odzysk. Nie da się przesunąć głowić bez otwierania - a otwarcie będzie widoczne - jak w banku to masz. Wiec albo tracisz dysk albo dane. Dysk po takiej operacji chodził będzie zapewne ale ja bym go jako główny już nie używał. Dobra firma otworzy go w bezpyłówce wiec ewentualnie dłużej by pochodził ale wg mnie dysk na straty tak czy siak. Wybór należy do Ciebie.

ps. obudowy całkiem lekko schodzą pod warunkiem, że wszystkie śruby odkręcone... jedną masz ukryta pod nalepką, inne potrfią być ukryte pod innymi zabezpieczającymi nalepkami.

ps2. co do gwarancji to nie wiem, głowice potrafią się czasem zaparkować samoistnie na talerzu, zależy co robi serwis - jak oglada tylko z zewnatrz czy otwierany lub mechanicznie uszkodzony i ewentualnie wymienia na nowy to pewnie przejdzie. Samsung to teraz Seagate, dyski pewnie odnawiają ale nie wiem jak z małymi i raczej nie w Polsce...
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 12-05-2016 o 10:13

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez turnau Zobacz posta
    Ozastanawiam się nad oddaniem go bezpośrednio na serwis i objaśnieniu sprawy żeby mi przypadkiem go nie sformatowali. Myślisz że taką przypadłość obejmie gwarancja?
    Gwarancja nie obejmuje danych, jeśli oddajesz dysk do serwisu licz się z tym, że dostaniesz inny, tej samej pojemności, po naprawie (albo nowy).
    Co do samodzielnego otwierania dysku, można próbować, ale każda firma od odzyskiwania danych w każdym poradniku pisze, żeby nie próbować żadnych ingerencji w dysk, i nie chodzi (tylko) o ochronę potencjalnych dochodów, samodzielne grzebanie przez osobę nie mającą doświadczenia może się udać, ale równie dobrze może nie być potrzebne (inny rodzaj problemu) lub może spowodować znacznie większe straty, i utrudnić odzyskanie danych.
    Stare powiedzonko informatyków: "użytkownicy dzielą się na dwie grupy, tych, którzy robią kopie zapasowe, i tych, którzy będą je robić"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez turnau Zobacz posta
    Obudowa dysku jest ciężka do zdjęcia, trzeba podkarczać ją i obawiam się że bez małych śladów się nie obejdzie, a potem to już mi do serwisu nie przyjmą, a że
    dysk jest jeszcze na gwarancji więc zastanawiam się nad oddaniem go bezpośrednio na serwis i objaśnieniu sprawy żeby mi przypadkiem go nie sformatowali. Myślisz że taką przypadłość obejmie gwarancja?

Ps. tylko zastanawiam się czy w tym przypadku dysk nie powinien być widoczny chociażby w "menadżer dysków"?
    Serwis wymieni prawdopodobnie dysk na "nowy". Nikt nie będzie go naprawiał po to, żebyś odzyskał dane. Naprawiasz sam albo oddajesz do specjalistycznej firmy

Zgadzam się z osobami powyżej. Oddając na gwarancję musisz się liczyć z tym, że danych nie odzyskasz. Pytanie co jest dla Cibie ważniejsze informacje zapisane na nośniku, czy sam dysk?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów