Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Odzyskiwanie zdjęć z dysku lub karty

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie Odp: Odzyskiwanie zdjęć z dysku lub karty

Jesli dane sa dla Ciebie bardzo wazne to gdy nie uda sie odzyskac samemu wyslalbym to do firmy ktora sie tym zajmuje

Coś już napisał

To co dało się odzyskać z karty pamięci to odzyskałem, ale ejst to zdecydowanie za mało...nadpisane pliki siadły akurat na potrzebnych zdjęciach.

W uszkodzonym dysku samsunga słychać teraz przy starcie przez ok.5sekund pikanie z dużą częstotliwością a następnie cisza. Może ktoś coś wie?

Miasto
    Ruda Sl,Oswiecim

Spróbuj programem StrongRecovery.
    Canon 5dmII C 24-70 L +580 ex

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez turnau Zobacz posta
    To co dało się odzyskać z karty pamięci to odzyskałem, ale ejst to zdecydowanie za mało...nadpisane pliki siadły akurat na potrzebnych zdjęciach.

W uszkodzonym dysku samsunga słychać teraz przy starcie przez ok.5sekund pikanie z dużą częstotliwością a następnie cisza. Może ktoś coś wie?
    Wg mnie z karty juz nie odzyskasz jeśli dane nadpisane (a przynajmniej nie domowymi metodami).

Co do hdd to porównaj sobie z odgłosami na:

http://datacent.com/hard_drive_sounds.php

Szczególnie stuck spindle (np dla WD). Ew YouTube wyszukać Samsung stuck spindle. Jeśli głowice zablokowały talerze to jest szansa na samodzielny odzysk (robilem to sam kilka razy) - prof firma od 800 zł w gore i będziesz musiał trochę czekać (z 2-3 tyg).

Dopiero zaczyna Awatar ZarJac
    Miasto
    Warszawa

Swojego czasu programem Zero Assumption Recovery odzyskałem sporo z karty, której nic innego nie chciało przeczytać.
    EOS R5, CANON RF 24-105mm f/4L IS USM, RF 100mm f2,8L MACRO IS USM, RF 100-500mm f/4.5-7.1L IS USM, RF 50mm f/1,8 STM, 580EX, (+ EF-EOS R na wszelki wypadek).

Początki nałogu Awatar asdf

Cytat Zamieszczone przez kmeg
    Wg mnie z karty juz nie odzyskasz jeśli dane nadpisane (a przynajmniej nie domowymi metodami).
    Karta autora była częściowo nadpisana, więc może coś zostało, ale może też "odzyskać się" sama sieczka.

Od siebie mogę polecić program Recuva, łatwy i potrafi co nieco odnaleźć.
    T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta

Co do hdd to porównaj sobie z odgłosami na:

Failing hard drive sounds - Datacent.com - Datacent

Szczególnie stuck spindle (np dla WD). Ew YouTube wyszukać Samsung stuck spindle. Jeśli głowice zablokowały talerze to jest szansa na samodzielny odzysk (robilem to sam kilka razy) - prof firma od 800 zł w gore i będziesz musiał trochę czekać (z 2-3 tyg).
    Z karty już nie ma opcji, ponieważ odzyskałem całą pojemność, nadpisane przepadły.
    Wygoglowałem to tak jak wspominałeś i znalazłem najbardziej podobny dzwięk na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=7m5cil6KezI (akcja od 25sek)
    Dźwięk jest taki sam tylko ale u mnie zwiększą szybkością i częstotliwością no i przez pierwsze pare sekund. Głowice?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Widzialem gdzies filmik jak koles zaladowal twardziela do lodowki.
    Pewnie nie zadziala ale co masz do stracenia.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez turnau Zobacz posta
    Z karty już nie ma opcji, ponieważ odzyskałem całą pojemność, nadpisane przepadły.
    Wygoglowałem to tak jak wspominałeś i znalazłem najbardziej podobny dzwięk na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=7m5cil6KezI (akcja od 25sek)
    Dźwięk jest taki sam tylko ale u mnie zwiększą szybkością i częstotliwością no i przez pierwsze pare sekund. Głowice?
    Głowice się zaparkowaly najpewniej na talerzu - częsta przypadłość po upadku. Jak nie masz trzesacych się rak lub wyjątkowo słabych umiejętności manualnych to zrób co on na filmie i po zawodach. Pamiętaj tylko aby odkrecic wszystkie śruby (jak dekiel nie schodzi to zostały śruby) i pamiętać o kręceniu talerzem przeciwnie do ruchu wskazówek zegara [jak na filmie]. Operacja to kilka sekund i jak nie pourywalo głowic albo nie porysowalo talerzy to szanse ogromne. Jak się boisz to firmy robią to od 800 zł netto ale się oczekasz.

Ps. O zamrazaniu dysku bym zapomniał

ps.2 tu masz jeszcze kolejny film, który sobie zobacz zanim się zajmiesz ewentualna operacją:

https://www.youtube.com/watch?v=F5Y7BniaRXg

dysk oczywiście potem do wywalenia lub jako backup backupu
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 12-05-2016 o 10:00

Coś już napisał

Obudowa dysku jest ciężka do zdjęcia, trzeba podkarczać ją i obawiam się że bez małych śladów się nie obejdzie, a potem to już mi do serwisu nie przyjmą, a że
    dysk jest jeszcze na gwarancji więc zastanawiam się nad oddaniem go bezpośrednio na serwis i objaśnieniu sprawy żeby mi przypadkiem go nie sformatowali. Myślisz że taką przypadłość obejmie gwarancja?

Ps. tylko zastanawiam się czy w tym przypadku dysk nie powinien być widoczny chociażby w "menadżer dysków"?
    Ostatnio edytowane przez turnau ; 12-05-2016 o 10:02

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów