Witam.
Mam do was takie pytanko jaki jest zakres canona 350D podany w EV w którym rejestrowane są szczegóły w cienach i światłach??
Witam.
Mam do was takie pytanko jaki jest zakres canona 350D podany w EV w którym rejestrowane są szczegóły w cienach i światłach??
Bardzo ogolnie mozna powiedziec ze mniej wiecej miedzy 5 a 11 EV. Bardziej szczegolowo - zalezy czy JPG czy RAW, czy jedno czy kilka wolan RAW.
Zamieszczone przez Vitez
wielkiedzieki Vitez
za odpowiedz!
Mam przy okazji małe pytanie: jak najłatwiej/najlepiej/najszybciej później połączyc takie RAWy z kilku wołań?Zamieszczone przez Vitez
Znaczy się, rozumiem, że np. raz wołam RAWa "na światła", drugi raz "na cienie" i otrzymuje dwa JPG. I jak to potem radzicie nałożyć?
40D+BG-E2N+70-200/4L+Tamron 28-75/2,8 580EX II"Lepiej milczeć i być podejrzewanym o głupotę niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości ..."
Można zmieniając krycie kilku (3) warstw w PS. Najlepiej 16-bitowych tiff'ów.
O coś takiego mi dokładnie chodziło.Zamieszczone przez GrzegorzS
Dziekuję bardzo :-)
To ja tak jeszcze z ciekawości zapytam jak często stosujecie tą metodę?
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Oprocz poloczenia nasycacie te fotki, czy one same z siebie nabieraja takiego wymiaru![]()
Jesli cos procz polaczenia stosujecie to chetnie sie dowiem co i jak;-) .
Poza tym PS czesto krzyczy ze "zakras dynamiki jest za maly" coz mozna na to zaradzic - czyzby wiecej fot zapodac do zlozenia HDR![]()
5D + L