Cytat Zamieszczone przez bejzbol Zobacz posta
Zysk no nie sposób się nie zgodzić jednak nie wiem czy czytałeś cały wątek, gdzie pisałem jakie są bolączki mojej obecnej puszki i że chciałbym ją zmienić na coś lepszego i nowszego technicznie a nie koniecznie na małpkę która mi wcale nie pomoże ;-)
Planuje wydać 6-7 tys.
Canon EOS 80D + ob. 18-135 IS USM Nano - Aparaty cyfrowe - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl (lepsza opcja dla tych którzy nieco więcej filmują niż robią zdjęć ze względu na odchylany dotykowy ekran LCD)

albo

Canon EOS 7D Mark II body - Aparaty cyfrowe - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl + Canon 18-135 mm f/3.5-5.6 EF-S IS USM Nano - Obiektywy - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl lub + Canon 18-135 mm f/3.5-5.6 EF-S IS USM Nano (OEM) - Obiektywy - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl (jak znowu wypakują obiektywy z zestawów z 80D).

Dlaczego ten obiektyw? Deklarowana przez producenta stabilizacja o wydajności 4EV oraz ciekawa opinia na jego temat pod linkiem do wersji OEM, zakładam z góry że napisana przez autentycznego Klienta:

Rewelacja!

Jak wiekszosc osob dlugo zastanawialem sie nad wyborem obiektywu,szukalem uniwersalnego zoomu a wiec poniekad do wszystkiego bez zbednego wachlowania obiektywami bo ten za wąski a ten za szeroki.oczywiscie opcji bylo wiele ale ja postawilem na ten obiektyw bo:nie chcialem obiektywu ktory jest juz na rynku od kilku lub nawet kilkunastu lat a takich jest zdecydowana wiekszosc wiem postawilem na cos zupelnie nowego cos z tej epoki,glownie mam tu na mysli Nano usm czyli polaczenie STM-u z USM-em i powiem wam ze ten obiektyw ostrzy juz w momencie jak o tym pomyslicie jest niesamowicie szybki,dziala z predkoscia swiatla cos niebywalego...w dodatku bez najmnjejszego dzwieku,poprostu nic,cisza....po drugie obiektyw systemowy(to jedyny sluszny wybor) w moim przypadku 70D ostrosc zdjec jest niebywała.cena jak na nowowsc do przelkniecia.na wersje OEM czekalem 2 tygodnie ale oplacalo sie czekac.dadatkowo obiektyw jest uszczelniony co nie wszedzie mozna wyczytac,automatycznie rozpoznaje prace na statywie i panoramowanie.jest bardzo dobrze wykonany i super sie prezentuje.pieknie trafia w punkt ma super kolory,ostrosc no poprostu jest w tej klasie absolutnym mistrzem.mam nadzieje ze moja opinia bedzie pomocna dla przyszlych kupujacych i nie mogacych podjac jednoznacznej decyzji tym bardziej ze to pierwsza opinia na temat tego obiektywu.naprawde polecam

Ocena:***** Autor: Luca Dodano: 2016-04-20 23:48:49
Cashback:

Zwrot pieniędzy przy zakupie obiektywów objętych promocją – nawet do 3440 zł - Canon Polska

Na skorzystanie z cashback masz czas do 28 lutego 2017 roku (patrz punkt 3.):

Zwrot pieniędzy przy zakupie obiektywów objętych promocją – nawet do 3440 zł - Canon Polska

Ewentualnie nowy EOS 70D albo używany 7D Mark II plus jakieś inny obiektyw/y które ktoś tu Tobie może jeszcze podpowie. Oprócz wcześniej wspomnianego może jeszcze starczy kasy na chociażby EF 50mm f/1.8 STM?