Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
To może czas się zaktualizować o nową wiedzę na temat co to jest nowy szum na niskim ISO a nie poruszać się po nieaktualnej już prehistorii I czym nowe matryce różnią się od tych starych... bo zaraz wyjdzie, że stara generacja matryc w 6d jest ciągle lepsza od tych nowych

Tylko przy tak kiepskich obiektywach upada argument o większej szczegółowości matryc na pełnej klatce
Wiesz do APSC możesz sobie dokręcić teraz Sigme 18-35 co zje tą Twoją 28 (o 28-80 za 50 zł nie wspomnę) i pełną klatkę na śniadanie (i magia padnie)

Tak, ponieważ Ty twardo zakładasz, że pełna klatka z jej magią zawsze i wszędzie lepsza. Ja próbuje powiedzieć, że nie jest to prawda zawsze i wszędzie co tutaj na tym forum tak często się powtarza jak mantrę.
tak serio to myślę że matryca 6D nadal jest lepsza od matryc kropowych, tych nowych też - jak to mawiają u mnie na wsi "matryca cropa ni mo żadnego podejścia do matrycy FF"

FF lepiej znosi słabe obiektywy niż crop

przy tysiącu złotych różnicy trzeba mieć dobre argumenty żeby nie kupić FF - potrzeba posiadania szybkostrzelnego korpusu, totalny brak kasy na szkła FF - ale do 80D to te argumenty raczej nie będą pasować - ogólnie to FF zawsze będzie lepsza .