Pokaż wyniki od 31 do 40 z 70

Wątek: Fotografia reportażowa 7d mkII czy 6d co kupić?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Fotografia reportażowa 7d mkII czy 6d co kupić?

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    W 30D także nie narzekałem na niskie ISO. Jak było potem to nie wiem bo na tym aparacie moja przygoda z cropem się zakończyła.
    To może czas się zaktualizować o nową wiedzę na temat co to jest nowy szum na niskim ISO a nie poruszać się po nieaktualnej już prehistorii I czym nowe matryce różnią się od tych starych... bo zaraz wyjdzie, że stara generacja matryc w 6d jest ciągle lepsza od tych nowych

Nie miałem także na myśli pancerności body. Chodziło mi o brak mnożnika. Chcę mieć 28mm to biorę taki obiektyw i tyle mam. Nawet stary 28-80 za 50zł. Możesz to nazwać magią pełnej klatki
    Tylko przy tak kiepskich obiektywach upada argument o większej szczegółowości matryc na pełnej klatce
    Wiesz do APSC możesz sobie dokręcić teraz Sigme 18-35 co zje tą Twoją 28 (o 28-80 za 50 zł nie wspomnę) i pełną klatkę na śniadanie (i magia padnie)

Jeszcze jedno. Patrzę sobie na ceny i widzę, że 7DII i 80D kosztują tysiaka mniej od 6D. Mała różnica aby się bawić w cropa. Wolałbym już nawet kupić starą piątkę a za oszczędności obiektyw. Serio.
    Tak, ponieważ Ty twardo zakładasz, że pełna klatka z jej magią zawsze i wszędzie lepsza. Ja próbuje powiedzieć, że nie jest to prawda zawsze i wszędzie co tutaj na tym forum tak często się powtarza jak mantrę.
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 09-05-2016 o 08:29

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów