Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 70

Wątek: Fotografia reportażowa 7d mkII czy 6d co kupić?

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Fotografia reportażowa 7d mkII czy 6d co kupić?

24-105 jakoś mnie nie zachwycił ani na FF ani na cropie i dlatego sprzedałem bez żalu.

Z "szerokości" używam 17-40 i na cropie bardzo się przydaje, zaślepiony z przodu filtrem.
    Podróżniczo na cropie mogę polecić 15-85 i ten obiektyw odpowiada 24-105 na FF, a jakość jest bardzo dobra.
    Jest jeszcze wiele innych szkieł - przykład zestawu do cropa

1) Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM
    2) Canon 55-250 STM i na tych dwóch masz świetny komplet.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 07-05-2016 o 20:52

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Magia pełnej klatki to pierdzielenie moim zdaniem
    Ale jedziesz "po bandzie"

Nikt nie wspomina o C 70-200/4, solidne, stosunkowo tanie, szybkie i ostre od f4. Sprawdzi się doskonale z 7dII i 6d. Pozostanie kwestia szerokiego kata.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Piotrus117 Zobacz posta
    Nikt nie wspomina o C 70-200/4, solidne, stosunkowo tanie, szybkie i ostre od f4. Sprawdzi się doskonale z 7dII i 6d. Pozostanie kwestia szerokiego kata.
    I to tego magnezowa obudowa. Fakt to szkło wypada mieć, lub chociaż spróbować.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez Piotrus117 Zobacz posta
    Zamieszczone przez zysk
    Magia pełnej klatki to pierdzielenie moim zdaniem
    Ale jedziesz "po bandzie"

Heh,oczekiwałem po FF wiecej niż otrzymałem.Po świetnych fotkach z Pentaxa oczekiwałem ,z z 5D3 będą mega razy świetniejsze,a nie były a z 7D2 wcale nie są gorsze.Może studio i profi z FF wyciagaja wiecej ,ale amatorszczyzna wiewiórkowo -psowa róznicy nie zauważy hehehe : .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony Awatar RTSiak

nie kumam tego biadolenia o ''plastikowosci'' 6d... rzucacie swoimi aparatami czy jak? 7d 1 bylo pancerne, nawet po podpaleniu dzialalo... i w codziennym odbiorze nie widze roznicy miedzy nim z 6d, tym bardziej 5d3... roznice miedzy ''plastikowoscia'' lub nie widac w porownaniu z 1dynkami

ja np do cropa z ff juz nie wroce, ff daje lepszy obrazek i to nie jest onanistyczne stwierdzenie, jest wiecej detalu ktory nie ginie w szumiacej papce z cropa, tym bardziej w repo takim czy innym gdzie dosc czesto trzeba mniej lub bardziej ciac klatki, ja roznice widze przy obrobce i to wyrazna, jak ktos nie widzi to moze nie chce jej zobaczyc albo ma mniejsze wymagania w tej kwestii, af wiadomo ze 7d2 bedzie lepsze od 6d... tu glownie idzie o lepszy af vs lepszy obrazek, tak teraz mysle ze to jest jak iphone 6s vs samsung s7, ktorego nie kupisz bedziesz zadowolony ale oba w sumie roznica sie po 1 bardzo waznej rzeczy

co do szkla nie kupuj 70-200/4 bo bedziesz bluznil i niedlugo bedziesz chcial zmieniac... jak chcesz szklo na przeczekanie to kup jakies tanie 70-300

Coś już napisał Awatar feciu
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    co do szkla nie kupuj 70-200/4 bo bedziesz bluznil i niedlugo bedziesz chcial zmieniac... jak chcesz szklo na przeczekanie to kup jakies tanie 70-300
    tu mnie zaciekawiles. za ciemne czy co z tym szklem nie tak ?
    X-T2...|

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Cytat Zamieszczone przez feciu Zobacz posta
    tu mnie zaciekawiles. za ciemne czy co z tym szklem nie tak ?
    Dla mnie coś w tym rodzaju. Jak już 70-200 to 2.8, a dla f/4... To lepiej porządne 70-300, nawet ciemniejsze na długim końcu.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Jako wieloletni użytkownik 70-200/4 nie zauważylem aby był to "nieporzadny" obiektyw. Mały, lekki, ostry, bardzo dobre kolory, dobra cena, szybki af.

Dopiero zaczyna Awatar bejzbol
    Miasto
    Dobra / Kraków

No właśnie wszystko się rozbija o to czy w reportażu bardziej mi się zda szybki crop czy ff z ładnym obrazkiem Ale tak jak sobie myślę na spokojnie to chyba warto chyba kupić dobrze wyposażony i w miarę świeży crop niż okrojony ff ? Nie wiem czy to dobrze klasyfikuje ale 7d2 to taka wyższa półka cropa a 6d niska półka ff tak? Poza tym myślę że nie głupią opcją byłoby zakupienie 7d2 i później po przejściu na np 5d tego zostawić jako szybki zapas pod ręką. Ja tam osobiście widze różnicę między pełną klatką a cropem ale nie jestem pewien czy już będę w stanie wykorzystać możliwości ff i czy nie musze jeszcze do niego dorosnąć

Uzależniony

Odnośnie podziału na klasy masz rację. Lecz weź po uwagę, że 80d też wolny nie jest a ma lepszą, może nawet przełomową matrycę, jeśli chodzi o apsc Canona.

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów