Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: Fotografia reportażowa 7d mkII czy 6d co kupić?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Fotografia reportażowa 7d mkII czy 6d co kupić?

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    To jakaś nowość jest? Niskie szumy na niskich ISO to ja już miałem w 350D.
    Chętnie odkupie skoro masz taką wyjątkowo udaną sztukę co potrafi to co matryca w 80D oraz 1dx mk2

Przeczytałem ten sławny test na optycznych z którego wynika, że faktycznie poprawili nieco DR. Nie wiem tylko jakie to ma przełożenie w praktyce bo raczej nie zdarza mi się rozjaśniać zdjęcia powyżej 1,5 EV. Nie przeczę jednak, że ktoś może chcieć bawić się suwakami będzie rozjaśniał dla zabawy +4EV
    Akurat test na optycznych nie zrobił na mnie wrażenia specjalnego.
    Nowe właściwości matrycy takie mają w praktyce zastosowanie, że przy scenach gdzie jest duża rozpiętość można zrobić dobre zdjęcie, gdy cienie wypadają poza lub na skraju DR matrycy. Większe DR też oczywiście jest. Jako zastępstwo można użyć bracketingu. Polecam test (wklejany już tutaj wcześniej) tej samej klatki na 80D oraz 5D mk3 i ciągniecie cieni. Jeśli ktoś nie widzi różnic i zastosowania to najwyraźniej nowe matryce nie są mu potrzebne i nie ma co strzępić języka. Niech każdy używa tego co mu potrzeba ale pisanie, że nie ma różnic to zwykłe opowiadanie bajek.

APSC nie jest fe. Canon wie jak zrobić dobrą cropową matrycę. Tyle tylko, że z mojego punktu widzenia FF jest lepsze (także do reporterki) i bynajmniej nie chodzi tu tylko o różnice w obrazowaniu.
    Oczywiście, szczególnie 1D oraz 5d mk3 - tu zgoda Przy 6d to bym się mocno zastanowił ale cóż magia pełnej klatki.
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 09-05-2016 o 08:09

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów