Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
nie wiem czy 28/1.8 biła Sigmę
28/1.8 na cropie nie zachwyca. Miałem, używałem i bez żalu się pozbyłem. Wolałem już archaiczny 35/2 który po podłączeniu do 5D dawał świetny, "magiczny" obrazek za przystępną cenę.

Wracając do tematu. My tu gadu-gadu a założyciel wątku już zapewne podjął decyzję co do zakupu 7D II. Życzę dobrych zdjęć! Aparat to tylko sprzęt. Liczą się umiejętności i wyczucie chwili. Szczególnie w reporterce. Sprzęt ma znaczenie drugorzędne.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
nie mów, że nowe matryce są gorsze od starych albo nie ma przełomu jak na Canona. Jakby Canon wypuscił nową matrycę ilością mpx jak w 5D classic to co? Ale tego raczej nie zrobi.
Nie twierdzę, że są gorsze (od starych cropowych). Przełomu jednak nie widzę. Nawet świetne wysokie ISO w 6D w stosunku do starej piątki nie jest dla mnie przełomem a raczej pewnym procesem w konstruowaniu matryc. Wszystko zależy jednak od punktu widzenia. Jeśli miałbym mówić o przełomie to dałbym przykład Fuji z ich matrycami APS-C. Fajne kolory, dobre ISO i to coś czego nie da się przedstawić na wykresach i w tabelkach.
Jednak prawdziwym przełomem okaże się dzień, w którym Olympus pokaże aparat z matrycą FF do której będe mógł podpiąć moje stare obiektywy Zuiko OM