Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: Fotografia reportażowa 7d mkII czy 6d co kupić?

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: Fotografia reportażowa 7d mkII czy 6d co kupić?

Żadne body nie da gwarancji udanej/lubianej przez oglądaczy fotki.
    Żadne body nie zastąpi:ujęcia,światła pomysłu,obiektywu i na dziś najważniesze:OBRÓBKI.
    Dla amatora nawet zaawansowanego wystarczy byle co,
    profi musi mieć : ....... ,nie moje zmartwienie.
    Tak sobie powiedziałem po obcowaniu z wieloma aparatami.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Początki nałogu

Cena. W stosunku do 70d musisz wybulić półtora kafla więcej, a nawet zaawansowany amator różnicy najmniejszej nie dojrzy...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez bejzbol Zobacz posta
    Noo i to jest jakiś pomysł do 5d zawsze dążyłem więc może by to nie był zły pomysł...tylko jak teraz kupić dobrą używkę? Jakieś wskazówki?
    Nie będzie łatwo ale szukaj body ze stosunkowo małym przebiegiem (poniżej 100 tys.) , najlepiej z potwierdzeniem przebiegu migawki z żytniej. Acha, najlepiej aby to była pierwsza migawka a nie np. piąta

Dopiero zaczyna Awatar bejzbol
    Miasto
    Dobra / Kraków

Zysk no nie sposób się nie zgodzić jednak nie wiem czy czytałeś cały wątek, gdzie pisałem jakie są bolączki mojej obecnej puszki i że chciałbym ją zmienić na coś lepszego i nowszego technicznie a nie koniecznie na małpkę która mi wcale nie pomoże ;-) myślę że po waszych wypowiedziach musze się rozglądać w takiej kolejności :
    5d2 używka > 7d2 nowy > 6d
    Kurcze ale boję się trochę kupna używanego aparatu i obiektywu, nie wiem na co zwracać uwagę, jak szybko i co przetestować itp :-/
    Nikon d60 / nikkor 18-55 1:3.5-5.6 / nikkor 55-200 1:4-5.6

Uzależniony Awatar RTSiak

5d2 przed pozostala 2 ? :O

Pełne uzależnienie
    Miasto

Zysk no nie sposób się nie zgodzić jednak nie wiem czy czytałeś cały wątek, gdzie pisałem jakie są bolączki mojej obecnej puszki i że chciałbym ją zmienić na coś lepszego i nowszego technicznie a nie koniecznie na małpkę która mi wcale nie pomoże ;-)
    Planuje wydać 6-7 tys.
    Canon EOS 80D + ob. 18-135 IS USM Nano - Aparaty cyfrowe - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl (lepsza opcja dla tych którzy nieco więcej filmują niż robią zdjęć ze względu na odchylany dotykowy ekran LCD)

albo

Canon EOS 7D Mark II body - Aparaty cyfrowe - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl + Canon 18-135 mm f/3.5-5.6 EF-S IS USM Nano - Obiektywy - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl lub + Canon 18-135 mm f/3.5-5.6 EF-S IS USM Nano (OEM) - Obiektywy - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl (jak znowu wypakują obiektywy z zestawów z 80D).

Dlaczego ten obiektyw? Deklarowana przez producenta stabilizacja o wydajności 4EV oraz ciekawa opinia na jego temat pod linkiem do wersji OEM, zakładam z góry że napisana przez autentycznego Klienta:

Rewelacja!

Jak wiekszosc osob dlugo zastanawialem sie nad wyborem obiektywu,szukalem uniwersalnego zoomu a wiec poniekad do wszystkiego bez zbednego wachlowania obiektywami bo ten za wąski a ten za szeroki.oczywiscie opcji bylo wiele ale ja postawilem na ten obiektyw bo:nie chcialem obiektywu ktory jest juz na rynku od kilku lub nawet kilkunastu lat a takich jest zdecydowana wiekszosc wiem postawilem na cos zupelnie nowego cos z tej epoki,glownie mam tu na mysli Nano usm czyli polaczenie STM-u z USM-em i powiem wam ze ten obiektyw ostrzy juz w momencie jak o tym pomyslicie jest niesamowicie szybki,dziala z predkoscia swiatla cos niebywalego...w dodatku bez najmnjejszego dzwieku,poprostu nic,cisza....po drugie obiektyw systemowy(to jedyny sluszny wybor) w moim przypadku 70D ostrosc zdjec jest niebywała.cena jak na nowowsc do przelkniecia.na wersje OEM czekalem 2 tygodnie ale oplacalo sie czekac.dadatkowo obiektyw jest uszczelniony co nie wszedzie mozna wyczytac,automatycznie rozpoznaje prace na statywie i panoramowanie.jest bardzo dobrze wykonany i super sie prezentuje.pieknie trafia w punkt ma super kolory,ostrosc no poprostu jest w tej klasie absolutnym mistrzem.mam nadzieje ze moja opinia bedzie pomocna dla przyszlych kupujacych i nie mogacych podjac jednoznacznej decyzji tym bardziej ze to pierwsza opinia na temat tego obiektywu.naprawde polecam

Ocena:***** Autor: Luca Dodano: 2016-04-20 23:48:49
    Cashback:

Zwrot pieniędzy przy zakupie obiektywów objętych promocją – nawet do 3440 zł - Canon Polska

Na skorzystanie z cashback masz czas do 28 lutego 2017 roku (patrz punkt 3.):

Zwrot pieniędzy przy zakupie obiektywów objętych promocją – nawet do 3440 zł - Canon Polska

Ewentualnie nowy EOS 70D albo używany 7D Mark II plus jakieś inny obiektyw/y które ktoś tu Tobie może jeszcze podpowie. Oprócz wcześniej wspomnianego może jeszcze starczy kasy na chociażby EF 50mm f/1.8 STM?

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Obiektyw samodzielnie rozpoznaje pracę na statywie i panoramowanie?

Pełne uzależnienie
    Miasto

Firmowo brzmi to tak:

Stabilny obraz w centrum wydarzeń

Rejestrowanie niezwykle wyraźnych zdjęć jest wyjątkowo proste dzięki 4-stopniowej optycznej stabilizacji obrazu firmy Canon. Skutecznie przeciwdziała ona drganiom aparatu, zapewniając wysokiej jakości rezultaty podczas fotografowania w słabym oświetleniu lub w przybliżeniu. Z kolei specjalny tryb panoramowania włącza się automatycznie, gdy śledzisz poruszający się obiekt.

Dynamiczny stabilizator obrazu zapewnia stabilny obraz podczas nagrywania z ręki, w pełnym przybliżeniu lub w ruchu.
    Źródło: Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM - Lens - Canon Polska

Natomiast w instrukcji obsługi obiektywu jest wzmianka o czymś takim:

Dynamic IS Function

The EF-S18-135mm f/3.5-5.6 IS USM is equipped with dynamic IS, effective when shooting while walking
    since it expands the IS range.

* Achieves effective IS at the wide end.
    * Automatically activates when the camera is set to Movie Shooting
    Źródło: http://gdlp01.c-wss.com/gds/3/030002...usm-im-eng.pdf
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 12-05-2016 o 15:18

Uzależniony

W mojej opinii ten obiektyw jest za ciemny aby był uniwersalnym.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Kurcze ale boję się trochę kupna używanego aparatu
    I słusznie,wolałbym "przepłacić" za nowy.Rzadko zdarzają się transakcje z udokumentowanym przebiegiem ,
    jak mój sprzedany 5D3 a jego cała historia fotograficzba była na CB.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów