Pokaż wyniki od 1 do 10 z 349

Wątek: [Leon007] Galeria konwersacyjna

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

Domyślnie Odp: [Leon007] Galeria konwersacyjna

ale mamy letni wysyp tatrzanski

fajna ta panoramiczna waga.
    z nia tez mam ciekawe wspomnienia. lata temu zlazilismy z wagi na wschod do ciezkiej z kumplem i dzieciakami (po jakims wspinie na wysokiej). trawki niczym na polnocnej giewontu, lopiany, sypiace sie minipiargi, asekurowalismy sie, choc nie bardzo bylo z czego, chyba z tych lopianow. najgorsze zejscie w moim zyciu... za to widok na wschodnia sciane rysow - przezayebisty. jedna z mniej odwiedzanych scian w tatrach, az dziwne, bo spora, 400m na bide, polozona vis-a-vis galeria wydaje sie przy niej mala. mysle, ze bezpieczniej byloby zjezdzac ta sciana niz zlazic z wagi.

"uskoki" to zwykla erozja, a nie tektonika. no i gankowy jest mikry ino blizej, ma jakies 30m, a gerlachowski spory, ok.100m do przeleczy tetmajera.

a ten tlumek to juz niepotrzebnie wrzuciles, a fuj
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: [Leon007] Galeria konwersacyjna

Cytat Zamieszczone przez mazeno Zobacz posta
    "uskoki" to zwykla erozja, a nie tektonika. no i gankowy jest mikry ino blizej, ma jakies 30m, a gerlachowski spory, ok.100m do przeleczy tetmajera.
    No jasne, że nie trzęsienie ziemi, ale z różnych moich czytań wiem, że podobna erozja świadczy o podobnej geologii - jakiś fałd czy coś. Ale to moje przemądzrzałe gdybanie. W Tatrach Zachodnich jest taka linia: przełęcze Bobrowiecka, Iwaniacka i Twoja ulubiona Tomanowa. To już na 100%, bo w jakiejś książce to wyczytałem. Specjalnie nawet robiłem zdjęcie z Bobrowieckiej.
    Takie ciekawostki dla kozic i świstaków.

Cytat Zamieszczone przez mazeno Zobacz posta
    a ten tlumek to juz niepotrzebnie wrzuciles, a fuj
    Łyżka miodu w beczce dziegciu czy jakoś tak.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Uprawnienia umieszczania postów