Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
Jak się tobie sprawdzał ten obiektyw z 5D III? Zauważyłeś jakieś problemy z AF? Czy jedynym powodem sprzedaży była chęć przejścia na dwie sigmy ART?
Canon 35 L f1.4 dawał radę w większości przypadków choć czasem w okolicach między f1.4 a f1.8 AF potrafił polecieć bez kontroli. Rozdzielczość w tym zakresie nie była powalająca i aberacje także dawały po oczach Natomiast kiedy zobaczyłem jak detaliczny i szczegółowy obrazek generuje Sigma 35 f1.4 a w szczególności 20 f1.4 to zapragnąłem zrobić inwentaryzację w torbie

--- Kolejny post ---

Witajcie .

Miałem napisać zaraz po testach w środę lub w czwartek, jednak czas to pojęcie względne, zwłaszcza przy trójce dzieci, dlatego ten poślizg
W sklepie ze szkieł, które testowałem wcześniej pozostała tylko jedna Sigma 35 f1.4.
Jej numer seryjny miałem zapisany - na sofcie, który był fabrycznie wgrany czyli firmware 1.3.3 obiektyw odrzuciłem jako pierwszy. AF pływał jak rybka w wodzie. Raza ff za chwilę bf i tak w kółko. Kiedy zapiąłem szkło do body z wgranym starym firmware 1.1.3 musiałem zrobić mikroregulację AF na minus 16 i było ok. Pływania AF brak.
Albo jakieś czary z tym firmware albo ja po prostu mam pecha
Ja w każdym bądź razie pozostaję przy starej wersji firmware ponieważ działa mi to zdecydowanie lepiej i bardzo przewidywalnie.
Na chwilę obecną mam wgrany jeszcze troszkę starsze firmware czyli 1.1.2

Dla mnie zagadką jest fakt, że po wgraniu starszej wersji firmware systemowe szkła nie wymagają już mikroregulacji AF .

W tym tygodniu sprawdzę jeszcze parę szkieł Sigmy Art w innym sklepie i wezmę z ciekawości szkła, które mają moi znajomi.

Pozdrawiam i życzę magicznych kadrów