Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Obiektyw do Canona 70D

Domyślnie Obiektyw do Canona 70D

Witam
    Od roku posiadam Canona 70D + obiektyw canon 17-85 f/4-5,6 IS USM. Wcześniej kilka lat miałem canona 450D z tym samym obiektywem.
    Nadszedł czas wymiany obiektywu i tutaj proszę o pomoc. Głównie zależy mi na cichym silniku do filmowania, szybkim ustawieniu ostrości oraz praktycznym zakresie ogniskowej. Najczęściej fotografuję swoje dzieci oraz używam aparatu na wyjazdach- zabytki, widoki.
    Byłem już prawie zdecydowany na Canona 18-135 STM F/3,5-5,6 jednak nie wiem czy lepszy nie będzie obiektyw z mniejszym światłem np. Sigma 17-70 lub 17-50 F/2,8. Może macie inne propozycje? Jeśli chodzi o budżet- wydam tyle ile będzie trzeba na dobry sprzęt.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Obiektyw do Canona 70D

Jeżeli głównie silnik to STM jest dobrą propozycją, 18-135 to fajny i tani obiektyw.
    Coś z lepszym światłem: C16-35, C24-70

Uzależniony

Proponuje coś ze stałym światłem 2.8 lub 1.8. Dzięki temu znacznie poprawi się jakość obrazka ponieważ nie będziesz musiał używać wyższego ISO w wielu sytuacjach

Cytat Zamieszczone przez luso Zobacz posta
    Proponuje coś ze stałym światłem 2.8 lub 1.8. Dzięki temu znacznie poprawi się jakość obrazka ponieważ nie będziesz musiał używać wyższego ISO w wielu sytuacjach
    Ale spada GO...
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Coś już napisał Awatar mystical

Cytat Zamieszczone przez Lutek Zobacz posta
    Ale spada GO...
    Właśnie, a zabytki widoki i dzieci zazwyczaj się nie zgadzają z małą GO. Choć na pewno lepiej mieć 1.8 niż go nie mieć...
    Sigma 17-70 jak najbardziej (jak zaczekasz pół roku to będę swoją sprzedawał ), z jednym małym ale: koniecznie hsm - wersja "goła" jest dość głośna i wg mnie nie nadaje się za bardzo do filmowania.

Uprawnienia umieszczania postów