Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Studio od "0" - Pomoc w dobraniu sprzętu

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Studio od "0" - Pomoc w dobraniu sprzętu

Różnica pomiędzy 400Ws i 300Ws to ok. 1/3 EV, czyli bardzo mała.
    Do stałego, dużego studia nie potrzebujesz softów "szybki montaż", są znacznie droższe od zwykłych.
    Sugeruję większy beauty dish, wiem, że są drogie.
    Taki "wysięgnik na statyw" może utrzymać lampę reporterską, zresztą sami piszą "udźwig do 3kg" (i to raczej na zasadzie "mamy nadzieję, że nie spadnie" niż "będziesz wygodnie pracował"). Na porządny żuraw warto wydać więcej, w końcu wieszasz na nim dobrych kilka kg, podłączonych do prądu, nad głową ludzi. Inna sprawa, że przenoszenie gotowego zestawu (lampa + większa nasadka, wyciągnięte w górę i wysunięte w bok) nie jest prostym zadaniem (sama przeciwwaga może mieć 3-5kg, i dochodzi 2m w pionie i 1.5 w poziomie) - warto pomyśleć o kółkach.
    Lampy to dość podstawowy model, ale wiele osób z powodzeniem ich używa. Podobno (czytałem dobre opinie, ale nie znam nikogo osobiście) dobrze się sprawdzają Quantuum Pulse Pro, ale cena jest "nieco" wyższa.

Coś już napisał Awatar Balcer
    Miasto
    Nadmorska

Domyślnie Odp: Studio od "0" - Pomoc w dobraniu sprzętu

Dziękuje bardzo za kolejne rady, są dla mnie bardzo cenne!

Ok, Softbox z szybkim montażem, zamienił bym na ten : SOFTBOX 60x90cm Z GRIDEM, MOCOWANIE BOWENS W-wa (5629526247) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. dodatkowo jest z gridem.
    Beauty dish zastąpię takim:
    BEAUTY DISH 70cm + DYFUZOR + PLASTER MIODU BOWENS (5191478428) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , myślę że ten wystarczy?

Myślisz że ten żuraw byłby już wystarczający i spełniał by swoje zadanie: Quantuum Boom żuraw z kółkami +przeciwwaga (5806902457) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Lampy Quantuum Pulse Pro, to już fakt wyższa półka ale i cena "nieco" wyższa, muszę zostać przy tych modelach co wymieniłem.
    OCTA której link podałem w poprzedniej odpowiedzi, myślisz że się sprawdzi?
    Canon 5D MkII | C24-105L | Tamron 24-70f/2.8|C50 f/1.4 | C70-200 f/2,8 | SL580EXII|GPYH324C

Uprawnienia umieszczania postów