Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: obiektyw tamron 90mm f/2.8 macro 1:1 + pierścień pośredni

Bywalec Awatar mateu-sz

Domyślnie Odp: obiektyw tamron 90mm f/2.8 macro 1:1 + pierścień pośredni

samo nic nie przychodzi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Mam Hama, od tych z allegro za 150zł różnią się tylko napisem.
    Doprecyzuję: Kiedyś tak wyglądały "nonejmy", i były zdecydowanie solidniejsze, niż obecna "profesjonalna chińszczyzna" z allegro.

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Witaj
    Fotografowałem samym obiektywem makro, Rynoxem DCR 250, obiektywem z pierścieniami, obiektywem mocowanym odwrotnie i wszystkim razem. Osobiście uważam, że pęd w kierunku uzyskania największych skal odwzorowania do niczego dobrego nie prowadzi jeżeli nie opanujesz techniki świecenia lampą z dyfuzorami własnej konstrukcji - bo to czeka Cię, jeśli chcesz bawić się mocniej w makro.
    Wszędzie będzie brakowało Ci światła lub krótkiego czasu aby nie poruszyć. Któryś z kolegów proponował Ci mieszek. Mam, raz użyłem i chętnie sprzedam :-). Dla mnie kompletnie bezużyteczna rzecz, chyba że przybijasz owada szpilką do deski lub trujesz środkami powszechnie dostępnymi za wschodnią granicą. Nieużyteczna bo niemobilna. Zanim takich co trują, a potem opowiadają pierdoły jak to należy wstać wcześnie rano wyjść na łąkę i zrobić 50 klatek skakunowi tak, że by się nie poruszył. Rynox bardzo dobrze sprawdzał mi się z obiektywem 60 macro. Pierścienie z obiektywem 100. Jeśli jest coś do czego możesz przysunąć się blisko to 28 na odwrotce też się sprawdza. Trzeba próbować wszystkiego. Tu masz 28 Vivitar na odwrotce Dariusz_Nikiel, makro - Fotografia, fotografie, opinie, dodaj zdjcie, zdjcia - Polskie Forum Fotograficzne ; Dariusz_Nikiel, No popatrz mi w oczy ... , makro - Fotografia, fotografie, opinie, dodaj zdjcie, zdjcia - Polskie Forum Fotograficzne
    Ostatnio edytowane przez niki68 ; 26-04-2016 o 09:30

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów