niebieskie włosy (prawa strona modelki (lewa zdjęcia), nad czołem) są nie do przyjęcia, no chyba,że tak miało być...![]()
Ostatnio edytowane przez tombas ; 22-04-2016 o 12:09
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
tombas to flara/blik powstała przy robieniu zdjęcia, nawet mi się podoba więc nic z tym nie robiłem
oczywście, masz prawo, ale mnie jako odbiorce rozprasza, i nie pozwala sie skupić na urodzie modelki :-)
a tak serio, to może jescze troche za duże róznice w jasności twarzy miedzi miejscami jasnymi i ciemnymi (OK przy BW, jednak wtedy troche niebieskiego by ucekło )
generalnie sympatycznie, dobrze ze nie zPSute na maxa
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)
Pomysł jest fajny, flara jest poważnym artefaktem.
w wolnej chwili powalczę z nią zobaczę co uda mi się zrobić, generalnie chciałem sprawdzić efekt z tłem widziałem u kogos i byłem ciekawy czy uda mi się osiągnąć podobny efekt, kto wie czego użyłem do tego?![]()
folia aluminiowa lub koc taki co się w aucie wozinie wiem jak się nazywa dokładnie
Mi się podoba choć uciąłbym delikatnie góre
Ostatnio edytowane przez Sajmon92 ; 22-04-2016 o 14:17
sajmon92 zgadza się, folia aluminiowa (pół rolki) i pogięta, im bardziej tym lepiej
Efekt ciekawy, wg mnie lepiej by było bez tego kompletnego przepalenia przy barku.
Kadr całkiem w porządku, ale niestety światło fatalne. Co do zasady w portrecie najważniejsze są właściwie oczy, a na tym zdjęciu są one niestety ciemne ( wydaje mi się, że są w cieniu rzucanym przez włosy ) a przez to mdłe, i zdecydowanie odbiegają od oświetlenie pozostałej części twarzy. Modelka ładna, uśmiechnięta, ale jakoś na fotografii tej radości urody nie widać. Możliwe, że taki był zamysł, ale zdjęcie jest przez to takie nijakie, taki zwykły pstryk zrobiony na szybko, dla mnie nie do zaakceptowania. Wpisz w wyszukiwarkę "zdjęcia portretowe", "zdjęcia modelek", "zdjęcia twarzy", zobaczysz co mam na myśli. Pozdrawiam
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(