Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Body+tele pod sport/reporterkę

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Body+tele pod sport/reporterkę

Osobiście mam 6D i obiektyw 70-200 2.8. Może warto poszukać czegoś używanego, dołożyć trochę więcej niż przewidziałeś i będziesz super zadowolony. Używałem też z tym samym obiektywem 7D i jakoś obrazka jest na duży plus 6D natomiast jeśli chodzi o szybkość to faktycznie 7D jest tutaj dużo lepszy. Mimo to uważam, że warto mieć 6D, który też bardzo dobrze sobie radzi w sporcie. Oczywiście mówimy o ograniczonym budżecie.

Byłem dziś na meczu, pogadałem ze znajomymi reporterami, pomacałem puszki i decyzja chyba zapadła... Postanowiłem odwlec zakup maksymalnie jak się da, tj. mniej więcej do rozpoczęcia kolejnego sezonu halowego i kupić Canon 1d mk3 albo jeśli starczy 1d mk4 + C70-200 F4 albo jeśli starczy F2.8, wersja 1 bez stabilizacji. Przy czym jeśli kupie F4 to będę pewnie odkładał i tak na F2.8.
    Generalnie doradzono mi, że jeśli jest możliwość zakupu 1d mk3 albo lepszej to nie ma po co się bawić nawet w 7d etc, bo to po prostu inna liga. Rozmawiałem z reporterem, miał styczność i z 1d mk3 i mk4 (ten ostatni z C F2.8 macałem) a teraz pracuje na mk4 i 1DX. Stwierdził, że mimo, że nie pełna klatka to żałował nie będę na pewno a aparat pociągnie długo. Wiadomo, że mk4 lepszy, bo wyższe ISO i szybsza puszka ogółem, ale mk3 sprawdzone i bardzo chwalił.

Początki nałogu

zapomnij o 7d, tragiczna matryca i słaby AF, doprawdy nie rozumiem zachwytów nad tym aparatem, nadaje się jako przycisk do papieru a nie body sportu

1d mk3 to dobry aparat, ale ciężko Ci będzie znaleźć nie zajechany egzemplarz, wszelkie naprawy są kosztowne (migawka ~1200zł), a na iso 3200 szału nie ma i raczej jak bym nie musiał, to bym w tym aparacie w te rejony się nie zapuszczał

aparat, który spełni twoje wymagania, to 1dmk4, ale będziesz musiał trochę dozbierać

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

Cytat Zamieszczone przez krolewicz Zobacz posta
    zapomnij o 7d,nadaje się jako przycisk do papieru a nie body sportu
    Jestem innego zdania. To ciągle kawał solidnej puszki. Można ją lubić albo nie ale pisanie, że ma słaby AF i nadaje się jako przycisk do papieru jest mocno przesadzone. Ale skoro miałeś taki właśnie wadliwy egzemplarz to nie dziwi mnie Twoja frustracja.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Piotrus117 Zobacz posta
    Jestem innego zdania. To ciągle kawał solidnej puszki. Można ją lubić albo nie ale pisanie, że ma słaby AF i nadaje się jako przycisk do papieru jest mocno przesadzone. Ale skoro miałeś taki właśnie wadliwy egzemplarz to nie dziwi mnie Twoja frustracja.
    +1000

Początki nałogu

ja na szczęście nie kupiłem nigdy tego body, miałem wypożyczone z Canona i sobie przetestowałem, wnioski mam takie jak napisałem

znam przynajmniej kilka osób, które mają takie samo zdanie nt 7d, jakość obrazka w porównaniu do 1d/5d jest po prostu tragiczna

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

ja na szczęście nie kupiłem nigdy tego body, miałem wypożyczone z Canona i sobie przetestowałem, wnioski mam takie jak napisałem
    Wystarczyło więc dodać IMHO

znam przynajmniej kilka osób, które mają takie samo zdanie nt 7d
    Ja też.

jakość obrazka w porównaniu do 1d/5d jest po prostu tragiczna
    Z pewnością gorsza ale może wystarczająca do publikacji w lokalnej prasie.

Dopiero zaczyna

Po prostu "królewicze" nie uznają puszek z tak niskiej półki . Co by było gdyby wziął do ręki xxxd lub xxxxd, pewnie nawet nie byłyby godne przytrzymywać ten wspomniany papier, bo za lekkie
    Ostatnio edytowane przez Jazz- ; 20-04-2016 o 11:56

Bywalec
    Miasto
    Jelenia Góra

Cytat Zamieszczone przez Jazz- Zobacz posta
    Po prostu "królewicze" nie uznają puszek z tak niskiej półki . Co by było gdyby wziął do ręki xxxd lub xxxxd, pewnie nawet nie byłyby godne przytrzymywać ten wspomniany papier, bo za lekkie
    Nie dokuczajmy koledze, bo może ma wiedzę i umiejętności dużo lepsze od naszych (moich). Tym nie mniej nagonka na 7d i pieśni pochwalne na FF są wszechobecne na CB. A przecież głownie chodzi o to , aby robić zdjęcia i być z nich zadowolonym

Początki nałogu
    Miasto
    WN

"Nie kupiłem, przetestowałem". Optycznie też testują, a to im zły egzemplarz wpadnie, a to co innego. Już zjechali niejeden fajny aparat, bo tak się głupio złożyło. Jeśli ktoś tego dłużej nie używał, niech nie wypowiada się tonem znawcy. Może jedynie stwierdzić, że "testując" mu się nie podobało.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów