Idealne są dla Ciebie kabiny , czy praca fotografów ?Zamieszczone przez muflon
Idealne są dla Ciebie kabiny , czy praca fotografów ?Zamieszczone przez muflon
muflon - chyba kabiny, tak??![]()
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Z punktu widzenia szarego obstawiacza kolejek w urzędach - tak, choć pewnie na tym forum to nie będzie zbyt popularne stwierdzenie ;-)Zamieszczone przez Il fuoco
Tylko kolejki w urzędzie się jeszcze wydłużą , gdyż urzędnik będzie musiał zrobić fotę . Za kabiny Hp weźmie grubą kasę od wszystkich podatników , a do ceny dokumentu będzie doliczona opłata za zdjęcie. Przy wydaniu wtórnika ( np dwa dni po odebraniu dok. gubisz go ) Musisz całą procedurę wraz z kosztami przejść jeszcze raz .Zamieszczone przez muflon
Wykonując fotkę u fotografa otrzymujesz Cd z fotą , którą możesz dowolnie dysponować i wykorzystywać do innych dokumentów.
Ostatnio edytowane przez Tomasz1972 ; 19-04-2006 o 21:10
Crop 4:3,
WP Pro FM do 1600 na 1200
Save za pomocą Pro JPEG
Najlepiej spreparować akcję która to wszystko wykona za jednym pociagnięciem. Exif zniknie, po zmniejszeniu z opcja lekkie wyostrzanie, zdjęcie będzie wyglądać bardzo dobrze.
Przeczytaj wszystko od początku jeszcze raz : EXIF nie ma znikaćZamieszczone przez Art Mag
![]()
EXIF nie ma znikać![]()
on ma wygladac na nieruszany
dobra podsumujmy
wg mnie najlepiej kupic cos z listy, po pstryknieciu foty zgrac exif'a (tego z 1600x1200) skorygowac fote i wgrac exifa z powrotem
dlaczego nie dslr'em-bo on jest na robocie w miescie lub gdzie kolwiek indziej a malpa lezy w zakladzie i pstryka te glowki.
teraz pytanie: jaki sofcik to zrobi (exif) w windach
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
Errm.. jaka kase?? Przeciez te kabiny powinna postawic jakas firma po to, zeby na nich khem.. zarabiac? A fote robi nie urzednik, tylko klient - wrzuca 5PLN do dziurki, siada przed kamerka/monitorkiem, dostaje szczegolowe instrukcje co i jak i w pewnym momencie robi 'pstryk'. Oglada efekt na ekranie - jak nie wyjdzie to jeszcze raz.Zamieszczone przez Tomasz1972
Przynajmniej tak to dziala w Szwajcarii. Urzednikow/podatnikow te kabiny obchodza z grubsza tyle samo, co stojace obok automaty z coca-cola i wafelkami. I dla mnie, jako dla szarego stacza kolejkowego to jest naprawde super rozwiazanie, nieporownywalne pod wzgledem wygody z fotografem.
hmmm czytam to i az mi sie wlosy jeza bo mnie facet w zakladzie cyknal starym d30, i co ... teraz moze mi odrzuca podaniebez sensu ...