Toteż nigdy go nie włączałem (poza zabawą)Zamieszczone przez Paweł Grabowski
Krótko używałem 50E i się nie zintegrowaliśmy
Zresztą dziś i tak już analog (rzeczony 50E) leży sobie i wzdycha jak to kiedyś było fajnie...
Toteż nigdy go nie włączałem (poza zabawą)Zamieszczone przez Paweł Grabowski
Krótko używałem 50E i się nie zintegrowaliśmy
Zresztą dziś i tak już analog (rzeczony 50E) leży sobie i wzdycha jak to kiedyś było fajnie...
U mnie az tak bardzo kurzyc sie nie bedzie, zbyt lubie ultra szerokie katy. Z drugiej strony 300V nie daje zadnej kontroli nad pomiarem swiatla czy autofokusem, wiec wybor padl na uzywana 30. EC traktuje jako gadzet ale moze jako mily dodatek kiedys sie przyda.
300V moze zostanie moze sprzedam, pierwsza lustrzanka to i sentyment mam do niej.
Pozdrowki
Paweł
EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX
gwozdzt: przecież 5 ma dedykowany battery pack-BP-5 do noszenia na pasku jak torebka:-). "Genialny"wynalazek speców od marketingu Canona. Kup osobno Battery pack i gripa:-)
No tak... jest to takie popularne rozwiązanie, że aż o nim zapomniałem :-)Zamieszczone przez nikczemnik
OK, 1:0 dla Ciebie, powinienem był napisać, że nie ma baterry gripa :-)
gwozdzt:
Mało popularne??? Miałem kupić tą "torebkę", ale bałem się, że nie będzie mi pasowała do butów![]()
![]()
![]()
A kto twierdzi, że nie ma? Ja napisałem tylko, że brakuje mu przycisku :-)Zamieszczone przez zabol
Oczywiscie, ze można przymknąć przysłonę do roboczego otworu, wsadzając tą funkcję na przycisk zapamiętania ekspozycji lub korzystać z "Eye DOF" ale oba te rozwiązania to tylko półśrodki, bo np. błysku modelującego tym sposobem już niestety nie wyzwolisz.