Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Problem z 24-70 2.8L II

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie Odp: Problem z 24-70 2.8L II

Cytat Zamieszczone przez Jacek_K Zobacz posta
    Jeśli jest niedopasowany do korpusu to dlaczego na 70mm jest ostrzej niż na 24?
    Przepraszam powtórnie za usunięcie swojego posta, do którego wkradło się duże niezrozumienie sytuacji.
    Niezależnie od wszystkiego trudno mi uwierzyć, żeby wskutek trochę ostrzejszej przejażdżki w samochodzie (gdy nie uruchomiły się nawet poduszki) mogło rozjustować się takie pancerne szkło, podczas gdy z 40D spadła tylko gumka z celownika ...

Cytat Zamieszczone przez mqqlka Zobacz posta
    Przepraszam powtórnie za usunięcie swojego posta, do którego wkradło się duże niezrozumienie sytuacji.
    Niezależnie od wszystkiego trudno mi uwierzyć, żeby wskutek trochę ostrzejszej przejażdżki w samochodzie (gdy nie uruchomiły się nawet poduszki) mogło rozjustować się takie pancerne szkło, podczas gdy z 40D spadła tylko gumka z celownika ...
    Przeleciał przez całe auto i walnął w deskę (złamał element). No tak ze 100 do 0 hamowanie... Może niefortunnie upadło, a może coś się z body spierdzieliło. Nie wiem. Podepnę je pod inne i zobaczę.

Uzależniony

No jesli takie uderzenie uwazasz za nieistotne w przypadku tak precyzyjnego urzadzenia jak obiektyw to tylko pogratulowac ci dobrego samopoczucia :-).Niestety, musze cie rozczarowac - w obiektywie po uderzeniu nastepuja roznego rodzaju skutki - pekniecia, przesuniecia soczewek, odgnioty na prowadnicach - i wszystkie (!) daja skutek w postaci rozostrzenia otrzymywanego z niego obrazu. Teraz zostaje ci rozbiorka calosci ( CALOSCI!!!) i dokladne sprawdzenie, co zdechlo. Po naprawie masz szanse, ze sprawnosc wroci do normy - chociazby w takim zakresie, ze bedziesz mogl go wcisnac komus jak "sprawny" :-).

Coś już napisał
    Miasto
    Gdynia

Talking Odp: Problem z 24-70 2.8L II

Cytat Zamieszczone przez jelcyk Zobacz posta
    Niestety, musze cie rozczarowac - w obiektywie po uderzeniu nastepuja roznego rodzaju skutki - pekniecia, przesuniecia soczewek, odgnioty na prowadnicach - i wszystkie (!) daja skutek w postaci rozostrzenia otrzymywanego z niego obrazu.
    Przykro mi, że przy każdej okazji to właściwie piszę co wiem, choć niekoniecznie wiem, co piszę.
    Opieram się m.in. na swoim słabym doświadczeniu z L-kami. Gdy 70-200 L f/4 IS grzmotnęła mi z półtora metra na beton (Bulwar Nadmorski w Gdyni), sprawdziłem tylko, czy dalej działa skutecznie IS. Ostrością (i IS-em) byłem zachwycony przez kolejne dwa lata (również z konwerterem), zanim obiektyw przestał być mi potrzebny.
    Szkoda, że go już sprzedałem, bo zabrałbym się niezwłocznie do rozbiórki całości, jak zalecasz.
    PS. Jak się wybiorę znowu na Bulwar, to sprawdzę, czy w betonie jest jeszcze to moje wyszczerbienie od L-ki
    Ostatnio edytowane przez mqqlka ; 11-04-2016 o 10:03

Trochę mnie nie było, ale rozwiązałem problem.
    Magia... zaktualizowałem soft w body i wszystko działa jak powinno. Nie wiem jakim cudem, nie wiem o co chodzi, może to przypadek.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów