Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Fotografia koncertowa, okolicznosciowa - wybór modelu: 60d, 70d a może 7d?

Domyślnie Odp: Fotografia koncertowa, okolicznosciowa - wybór modelu: 60d, 70d a może 7d?

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Daj sobie spokój z APS-C. Przerabiałem na własnej skórze 7D. Ta matryca potrzebuje światła. Nie polecam tak samo jak 7DII - testowałem kilka razy dzięki uprzejmości kolegi.
    Zdecydowałem się na 6D i Tobie spokojnie mogę go polecić w ciemnych pomieszczeniach. Na ISO 8 000 (nie 800) daje spokojnie radę: Krzysztof Rzewnicki: Azoty-Puławy - Chrobry Głogów
    Jak masz 70-200/2,8l, to sam zobaczysz jaka jest różnica między FF i APS-C. Na koncerty na początek możesz sobie zafundować C 50/1,8 STM. Sam czasami myślę o tym słoiku. Jak mi nie podejdzie, to sprzedam z małą stratą.

Teraz gdybym nie miał 70-200 i 24-70, to pewnie kupiłbym Nikona D750, ale wlazłem w Canona i trzeba cierpieć . Jak mi coś odbije i będę sprzedawał 6D, to się odezwę. Będzie tanio, bo kupiłem na VBasket. Przebieg < 17 000 wyzwoleń.
    cobalt,aptur, r_m, dzięki za uwagi :-) Tak właśnie kurde myślałem, że jak już coś nowego to jednak nie obejdzie się bez ff jeśli chce się zobaczy różnicę w jakości rawów w warunkach ekstremalnych. Miałem jednak nadzieje, że się uda coś zdziałać z dwucyfrowymi czy 7d, za dużo jednak dostałem sygnałów, że z 7d tobym za dużo nie zdziałał.

cobalt, jak będziesz myslał o pozbyciu się szóstki to daj znać. Blog przjrzałem, rzeczywiście plastyka jest :-)

a tak przy okazji jakby ktos miał ochote rzucic okeim na kilka przykładów moich zdjęć koncertowych:
    Faces of Jazz | Marcin Wilkowski Photography

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Fotografia koncertowa, okolicznosciowa - wybór modelu: 60d, 70d a może 7d?

Marcin_W,
    fajne fotki, naprawdę.
    Też fotografuję jazz.
    Jeśli było dobre światło, dawałem radę z APS-C (C60D).
    Jednak zauważyłem, że świecą coraz słabiej i podjąłem decyzję (trudną) o zakupie 6D. Różnica jest kolosalna, co nie oznacza, że APS-C nie nadaje się do focenia koncertów. Z FF jest łatwiej, bo niekoniecznie trzeba mieć superjasne szkła.
    Powodzenia!

Zgadzam się z kolegami. FF lub zostań z dobrym 50D.
    C5DmkIV, C G5X II, C30, CA-1, FujiFilm X-T5, Sigma(X Mount) 10-18 2.8 DC DN, C50 1.8FD, C24-70 2.8IIL, C40 2.8, C 50 1.2L, C50 1.8II, C50 1.8STM, C135 2L

Bywalec Awatar PRZEMOLO79
    Miasto
    Stg

Święta racja też robię koncerty i stwierdziłem że wymiana cropa na cropa nie ma sensu nic więcej Ci to nie wniesie. Zamieniłem na 6d i praca z nim to zupełnie inna zabawa Duży in + rzadko kiedy muszę się ograniczać co w APS-C było częste.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów