jakieś 2,5 k, dużo nocnych ze statywu
5dmk3
jakieś 2,5 k, dużo nocnych ze statywu
5dmk3
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
To świetny wynik! U mnie na mk2 600 zdjęć na jednej baterii to max...
Ja też miałem podobny problem. Po dłuższym łażeniu po górach jeszcze kolana się odzywają, więc kilogramy się liczą. Po ostatnim wypadzie oglądałem już tylko zdjęcia znajomych z jakiegoś kompaktu, bo odpuściłem dźwiganie 6D + 2-3 obiektywy. Szukałem też czegoś, co wrzucę do plecaka na wypad na rower, lub będę mógł spokojnie zabrać na jakiekolwiek wyjście na miasto, bo akurat się trafi jakiś street, czy portret znajomych w pubie. Lustrzanka i np. 35 1.4 nie jest zestawem, który łatwo zabrać „bo może akurat coś będzie fajnego do sfotografowania”.
U mnie padło na A6000. Dzisiaj powinienem odebrać.Używanie kita będę minimalizował, ale na pierwszy wypad w góry będzie musiał wystarczyć. Bardziej zależy mi w tej chwili na czymś streetowo-portretowym i padło na Sigmę 30 2.8. Jedzie do mnie używka z DE, ale już myślę, czy się za bardzo nie pośpieszyłem, bo nowa 30 1.4 strasznie kusi.
Z dłuższych mam zalegające analogowe Nikkory 50/1.4 i 135/2.8, więc prosta przejsciówka też dużo mi da pod tym względem.
Bawiłem się A6000 znajomego, robiłem trochę researchu i sprawia naprawdę dobre wrażenie.
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
A6000 bardzo fajny sprzęt. Jeden z najlepszych aparatów z jakimi miałem do czynienia. Aczkolwiek u mnie przegrał - wstyd przyznać - z komórką. Po prostu doszedłem do wniosku że na codzień noszenie czegokolwiek innego mija się dla mnie z celem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja w celach wycieczkowych kupiłem Fuji'ka X-T10. Jestem bardzo zadowolony. Pracuję na 5d mkII i 6d, a nie czuję dyskomfortu - wręcz przeciwnie. Ogromna przyjemność. Kręgosłup też zadowolony
Obawiałem się trochę efektu przejścia, w pewnym sensie, z lustrzanki na kompakt. Ale jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony - AF, obrazek, ostrość. I to na kitowym 16-50. Polecam![]()
wszyscy przez to przechodzą :P ja teraz w tatry cisnę z samsungiem s6 + canon g7x a i dziewczyna nosi xiaomi yi na kijku6d zostanie w domu
SONY