Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Wątek: Bezlusterkowy zestaw wyprawowy

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Bezlusterkowy zestaw wyprawowy

jakieś 2,5 k, dużo nocnych ze statywu
    5dmk3
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

To świetny wynik! U mnie na mk2 600 zdjęć na jednej baterii to max...

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez dyrta Zobacz posta
    Cześć. Moim.. choć nie tylko - zdaniem, zdjęcia które masz w swojej galerii wykonane 5D z 17-40 są najlepsze ze wszystkich jakie tu prezentujesz. Czasami nawet pokazuje innym różnicę w obrazowaniu między obecnie posiadanym przez Ciebie zestawem a wspomnianym 5D. Szkoda że wtedy nie zaopatrzyłeś się w szare połówki - zyskał byś jeszcze więcej.
    Nie da się ukryć, że 5D z 17-40 wymiatał bywały miesiące że nic innego nie podpinałem pod 5D
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Ja też miałem podobny problem. Po dłuższym łażeniu po górach jeszcze kolana się odzywają, więc kilogramy się liczą. Po ostatnim wypadzie oglądałem już tylko zdjęcia znajomych z jakiegoś kompaktu, bo odpuściłem dźwiganie 6D + 2-3 obiektywy. Szukałem też czegoś, co wrzucę do plecaka na wypad na rower, lub będę mógł spokojnie zabrać na jakiekolwiek wyjście na miasto, bo akurat się trafi jakiś street, czy portret znajomych w pubie. Lustrzanka i np. 35 1.4 nie jest zestawem, który łatwo zabrać „bo może akurat coś będzie fajnego do sfotografowania”.

U mnie padło na A6000. Dzisiaj powinienem odebrać. Używanie kita będę minimalizował, ale na pierwszy wypad w góry będzie musiał wystarczyć. Bardziej zależy mi w tej chwili na czymś streetowo-portretowym i padło na Sigmę 30 2.8. Jedzie do mnie używka z DE, ale już myślę, czy się za bardzo nie pośpieszyłem, bo nowa 30 1.4 strasznie kusi. Z dłuższych mam zalegające analogowe Nikkory 50/1.4 i 135/2.8, więc prosta przejsciówka też dużo mi da pod tym względem.

Bawiłem się A6000 znajomego, robiłem trochę researchu i sprawia naprawdę dobre wrażenie.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

A6000 bardzo fajny sprzęt. Jeden z najlepszych aparatów z jakimi miałem do czynienia. Aczkolwiek u mnie przegrał - wstyd przyznać - z komórką. Po prostu doszedłem do wniosku że na codzień noszenie czegokolwiek innego mija się dla mnie z celem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez aciek_l Zobacz posta
    U mnie padło na A6000. Dzisiaj powinienem odebrać. Używanie kita będę minimalizował, ale na pierwszy wypad w góry będzie musiał wystarczyć.
    Opisz wrażenia po pierwszym wyjeździe.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A6000 bardzo fajny sprzęt. Jeden z najlepszych aparatów z jakimi miałem do czynienia. Aczkolwiek u mnie przegrał - wstyd przyznać - z komórką. Po prostu doszedłem do wniosku że na codzień noszenie czegokolwiek innego mija się dla mnie z celem.
    a co masz?
    u mnie iphone se coraz częściej w użyciu
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    a co masz?
    u mnie iphone se coraz częściej w użyciu
    Żadna rewelacja - szajsung xcover. Ale myślę o P9 - kolega ma - odlot .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Ja w celach wycieczkowych kupiłem Fuji'ka X-T10. Jestem bardzo zadowolony. Pracuję na 5d mkII i 6d, a nie czuję dyskomfortu - wręcz przeciwnie. Ogromna przyjemność. Kręgosłup też zadowolony
    Obawiałem się trochę efektu przejścia, w pewnym sensie, z lustrzanki na kompakt. Ale jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony - AF, obrazek, ostrość. I to na kitowym 16-50. Polecam

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

wszyscy przez to przechodzą :P ja teraz w tatry cisnę z samsungiem s6 + canon g7x a i dziewczyna nosi xiaomi yi na kijku 6d zostanie w domu
    SONY

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów