Cytat Zamieszczone przez Micza Zobacz posta
Raczej będę się chylił ku Chińczykom na początek, po prostu chcę się nauczyć na własnych błędach (czyt. zakup aparatu zużył na razie moje środki przeznaczane na hobby).
@jaś: chcę jak już mówiłem popróbować z EOSem 700D +kit 18-55mm (to tyle). Przed chwilą ten zestaw ważyłem to dokładnie 851 gram...
Podoba mi się taki statyw: Camrock TE68 czarny + Głowica 3D - Statywy/Głowice - Sklep komputerowy - x-kom.pl
czy ktoś go już używał ?
mam velbona mini DH 10ML którego kupiłem jakieś 22 lata temu - działa do dzisiaj, stawiałem na nim kiedyś analogowe minolty z serii 7 czyli takie dość ciężkie - ogólnie tego typu plastikowe głowice to szajs, a nie glowice dodatowo głowica z jedną wajchą do foto to mz (oczywiście) taki sobie pomysł (są tacy co używają takich z jedną wajchą ale mają swoje powody i raczej nie używają wtedy kitów typu 18-55) nie wypowiem się o tym sprzęcie ale w takiej cenie to kupuje się płytkę szybkiego mocowania do głowicy, a nie statyw z glowicą i to jakąś prostą lub od chińczyka bo te bardziej fikuśne kosztują więcej.