Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Statyw do lustrzanki cyfrowej EOS 700 D - jaki ?

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Statyw do lustrzanki cyfrowej EOS 700 D - jaki ?

Raczej będę się chylił ku Chińczykom na początek, po prostu chcę się nauczyć na własnych błędach (czyt. zakup aparatu zużył na razie moje środki przeznaczane na hobby).
    @jaś: chcę jak już mówiłem popróbować z EOSem 700D +kit 18-55mm (to tyle). Przed chwilą ten zestaw ważyłem to dokładnie 851 gram...
    Podoba mi się taki statyw: Camrock TE68 czarny + Głowica 3D - Statywy/Głowice - Sklep komputerowy - x-kom.pl
    czy ktoś go już używał ?

Bywalec Awatar chrisNI
    Miasto
    Newry

Cytat Zamieszczone przez Micza Zobacz posta
    Raczej będę się chylił ku Chińczykom na początek, po prostu chcę się nauczyć na własnych błędach (czyt. zakup aparatu zużył na razie moje środki przeznaczane na hobby).
    @jaś: chcę jak już mówiłem popróbować z EOSem 700D +kit 18-55mm (to tyle). Przed chwilą ten zestaw ważyłem to dokładnie 851 gram...
    Podoba mi się taki statyw: Camrock TE68 czarny + Głowica 3D - Statywy/Głowice - Sklep komputerowy - x-kom.pl
    czy ktoś go już używał ?
    Kup najtańszy jaki znajdziesz... Będzie pan zadowolony . Co do zjadania kosztòw to mam dla ciebie przykrá wiadomość ... To dopiero poczátek choroby

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez chrisNI Zobacz posta
    Kup najtańszy jaki znajdziesz... Będzie pan zadowolony . Co do zjadania kosztòw to mam dla ciebie przykrá wiadomość ... To dopiero poczátek choroby
    Nie wiem z czego będzie zadowolony chyba tylko z wywalonych w błoto pieniędzy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

W najmniej sprzyjającym wypadku do ceny statywu doliczysz cenę nowego aparatu, jeśli coś pęknie i sprzęt poleci na podłoże, ale jak tam wolisz...
    Statyw to nie "filtr ochronny", który w najgorszym wypadku pogorszy Ci kontrast i kolory na zdjęciach, statyw zapewnia, żeby te kilka tys. postawione na nim nie walnęło o glebę (mówiąc obrazowo).

Pełne uzależnienie

czy ktoś go już używał ?
    mam velbona mini DH 10ML którego kupiłem jakieś 22 lata temu - działa do dzisiaj, stawiałem na nim kiedyś analogowe minolty z serii 7 czyli takie dość ciężkie - ogólnie tego typu plastikowe głowice to szajs, a nie glowice dodatowo głowica z jedną wajchą do foto to mz (oczywiście) taki sobie pomysł (są tacy co używają takich z jedną wajchą ale mają swoje powody i raczej nie używają wtedy kitów typu 18-55) nie wypowiem się o tym sprzęcie ale w takiej cenie to kupuje się płytkę szybkiego mocowania do głowicy, a nie statyw z glowicą i to jakąś prostą lub od chińczyka bo te bardziej fikuśne kosztują więcej.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów