Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
No ja to przechodziłem przez to co autor,
a mnie się udało bez walki, jak kupiłem pierwszą cyfrówkę 350D to dokupiłem karbonowe nogi velbona i używam prawie 10 lat - zmieniam tylko głowice bo najpierw zastosowalem myślenie "dobre bo tanie", potem powalczyłem moment z głowicami manfrotto i zmieniłem na kulę giottos (niezła ale była za mała na moje potrzeby) i skończyłem na dużej (takiej dużej dużej) kuli induro (najprawdopodobniej kopia arca B1) z arcą - jest niezła blokowanie kuli działa świetnie (nie lubię jak mi kadr opada po zablokowaniu kuli - w tej nie opada ) ale może nawet kiedyś jeszcze zmienię na jakiegoś RRSa bo chińczyk to jednak chińczyk i nic tego nie zmieni nawet wspaniałe recenzje w internetach to się po prostu czuje ale na razie głowica przestała mi przeszkadzać w fotografowaniu więc jestem zadowolony. Razem z nogami velbona kupiłem też lee 100 do tego 350D (nie pamiętam ale 350D chyba było tańsze od lee jak kupowałem to lee) 350D już nie mam, a lee 100 nadal używam - na pewno nie prowadzę zrównoważonej polityki zakupowej ale kupowanie statywu za 70zł do korpusu za 2000zł też z równowagą nie ma nic wspólnego.