Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Czy to jest ostry kit?

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co do zdania JanuszP.'a. Z tym wszystkim to różnie bywa. Muzycy też czasem mają "nabożny" stosunek do swoich instrumentów i nie przeszkada im to świetnie grać. Podejście do sprzętu nie przekłada się wg mnie na to czy ktoś robi dobre zdjęcia. To bowiem wynika z cech osobowościowych - jeden lubi porządek w pokoju, drugi trzyma skarpetki na biurku. Ale obaj mogą robić świetne zdjęcia.

Oczywiście nadmierne skupianie się na dbałości o estetykę sprzętu, chłonięcie nowinek technologicznych może się negatywnie odbijać na fotografowaniu i zabierać sporo czasu i energii. Wydaje się też, że lepiej na tym specjalnie się nie skupiać. Ale myślę, że nie jest to kluczem bezpośrednim. A nim jest najpewniej talent, nie idący w parze w prostej lini z innymi cechami człowieka.
    Ostatnio edytowane przez Raff ; 19-04-2006 o 12:06

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    drugi trzyma skarpetki na biurku.

To ja

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Serdecznie przepraszam za wklepanie 2 razy tego tekstu. To zupełny przypadek
    i niezbyt dogłebna umiejetnośc korzystania z komputera. moderatora prosze o korekte 1 x. A jak bedzie uważał, że 2 x to trudno!
    Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam
    Janusz

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Uważam że pytanie o ostrość KItowego obiektywu jest jak najbardziej na miejscu. Być może na odbitkach 10x15 nie będzie widać różnicy, ale pod warunkiem że będzie to pełny kadr a nie jakiś wycinek.
    Jeśli Nosorozec kupił gorszy / wadliwy obiektyw i przez to ma nieostry obraz to chyba ma prawo domagać się lepszego i wcale nie oznacza to tzw. "onanizmu sprzętowego". Po prostu towar nie jest pełnowartościowy i domaganie się dobrego to nie to samo co domaganie się jakości PRO z amatorskiego sprzętu.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

januszP sam mozesz skasować. edytuj -> usuń -> kropka w kasuj wiadomość ->delete this message
    Zgadzam się z MMM. co z tego, że KIT w zestawie kosztuje 100 zł ? Ma robić przyzwoite zdjęcia i tyle. Ten Nosorożca nie jest najwyższej próby i niech walczy może zalatwi wymiane na ostrzejszy.
    Ostatnio edytowane przez kami74 ; 19-04-2006 o 12:36
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kami74
    januszP sam mozesz skasować. edytuj -> usuń -> kropka w kasuj wiadomość ->delete this message
    Zgadzam się z MMM. co z tego, że KIT w zestawie kosztuje 100 zł ? Ma robić przyzwoite zdjęcia i tyle. Ten Nosorożca nie jest najwyższej próby i niech walczy może zalatwi wymiane na ostrzejszy.
    Dokładnie, nikt nie wymaga PRO od Kita, ale niech wykazuje chociaż standart w swojej klasie.

Coś już napisał Awatar nosorozec
    Miasto
    Torun

Domyślnie

Zawalcze o ostrzejszego - dam znac jak sie sprawa skonczyla.

sliczne dzieki,
    rgds, N.

Domyślnie

Gdy ja Kupiłem 300D to dostałem Kita ... na zdjęciach z którego pojawiały się Pierścienie Newtona (czytaj tęczowe kółka) Wizyta w Warszawskim Serwisie i jest w Miarę w porządku ..... z PSem wygląda to tak (poziomy, USM, i kolorki) ...

Mażę o szkiełku w zakresie kita które dawałoby takie ostrości jak moja 50-tka 1,8 ..... no i miało taką jasność .... na razie do szerokich katów musi mi to wystarczyć.

Pozdrawiam Wszystkich Kitowców
    Ostatnio edytowane przez hjagien ; 19-04-2006 o 14:46

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Mi się chyba udało trafić na niezłego kita

Oto mały teścik ostrości :wink:
    PS: Było tu wspominane battle na KITY, zgłaszam się na chętnego

Pozdrawiam!
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Robione na ISO 200 i JPEG
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów