Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Gdzie kupić Sigma Art?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Gdzie kupić Sigma Art?

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja miałem cztery sztuki sigmy, wszystkie miały jakieś wady albo mydło albo żółtaczka albo jedno i drugie. Rozumiem że na tej podstawie mogę pisać że sigma ma najgorsze szkła na rynku?
    Nie wiem, mnie to brzmi jak pytanie retoryczne. Wyczuwam ukryty sarkazm, ale szczerze mówiąc z rana nie ogarniam.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Kupiłem 3 35A u 3 sprzedawców i różnicy nie znalazłem, straciłem tylko czas na testy i odsyłanie szkieł. Wszystkie ostrzyły w punkt i na pełnej były ostre. Kiedyś kupowałem Tamrona 17-50 potem 17-50 VC w ciemno i tez problemów nie było. Wystarczy kilkanaście trefnych egzemplarzy które w kółko krążą w necie i rodzi się legenda o potrzebie przebierania. Ile jest informacji o kiepskich T17-50 na dziesiątki czy setki tysięcy sprzedanych egzemplarzy ?
    Spójrz kilka postów wcześniej pokazałem zdjęcia z kiepskich sztuk tylko z tego miesiąca, a to nie wszystko, tylko przykłady. Myślisz, że kolekcjonuję kiepskie szkła tylko po to, żeby w razie czego się nimi pochwalić ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie wiem, mnie to brzmi jak pytanie retoryczne. Wyczuwam ukryty sarkazm, ale szczerze mówiąc z rana nie ogarniam.

Spójrz kilka postów wcześniej pokazałem zdjęcia z kiepskich sztuk tylko z tego miesiąca, a to nie wszystko, tylko przykłady. Myślisz, że kolekcjonuję kiepskie szkła tylko po to, żeby w razie czego się nimi pochwalić ?
    Co robisz z tymi kiepskimi sztukami ?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Co robisz z tymi kiepskimi sztukami ?
    i to jest właściwe pytanie co się dzieje z kiepskimi sztukami - czekają na jelenia? przepraszam miałem na myśli nieświadomego użytkownika.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    i to jest właściwe pytanie co się dzieje z kiepskimi sztukami - czekają na jelenia? przepraszam miałem na myśli nieświadomego użytkownika.
    No to niech rzuci kamieniem ten, kto dostał ode mnie kiedykolwiek obiektyw z wadą optyczną. Reszty nie musicie wiedzieć, to moje ryzyko i zmartwienie...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No to niech rzuci kamieniem ten, kto dostał ode mnie kiedykolwiek obiektyw z wadą optyczną. Reszty nie musicie wiedzieć, to moje ryzyko i zmartwienie...
    Nie pytamy czy wciskasz słabe sztuki ale co się dzieje z nimi, ktoś musi je dostać i używać albo w kółko są zwracane.

Uprawnienia umieszczania postów