Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Gdzie kupić Sigma Art?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Gdzie kupić Sigma Art?

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    W większości przypadków nieosiowości obiektywu kwestia, z której strony jest ostrzej, to kwestia AF... Można tym samym obiektywem zrobić prawą stronę ostrą, lewą nie i zupełnie odwrotnie To tak, jak na w/w zdjęciu z Tamrona, jest tutaj prawa strona ostra, lewa nie, ale gdyby ręcznie wyostrzyć z lewej, to prawa by była nieostra.
    no chyba się nie zrozumieliśmy, Ty o technicznym aspekcie a ja o odczuciach (to jak ze szklanka, dla mnie jest w połowie pełna a dla Ciebie w połowie pusta), ale to nie istotne, bo nie o tym jest wątek
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Gdzie kupić Sigma Art?

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem, czemu to ma być ta "rewelacja". Sporo szkieł przewija się przez moje ręce, z firm trzecich zdecydowanie najlepszy trzyma poziom Sigma, czy bym tego chciał czy nie. Są najbardziej powtarzalne, choć jak pokazałem wyżej zdarzają się wyjątki. Za to mają różnie skalibrowany na "0" AF, na nieskończoności czasem nawet nie są blisko optymalnego ustawienia, bo 95% zdjeć na fabrycznych ustawieniach jest nieostre. Miałem też ostatnio chyba 3 sztuki C16-35/2.8LII, wszystkie były niesymetryczne, tzn. prawa strona bardziej nieostra niż lewa.
    Ja miałem cztery sztuki sigmy, wszystkie miały jakieś wady albo mydło albo żółtaczka albo jedno i drugie. Rozumiem że na tej podstawie mogę pisać że sigma ma najgorsze szkła na rynku?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów